Gentile

A búza kiváló minőségén és a lassú, alacsony hőmérsékletű szárítás, a "Metodo Cirillo" kombinációjából jönnek létre a cég által előállított tökéletes tészták.
A Gentile egyik leghíresebb terméke a kézzel készített fusilli tészta, amelynek elkészítésében több, mint 400 éve semmi sem változott.
A spaghetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 8 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei
A spaghetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 4 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei
Enyhén ovális, lapos spaghetti, helyenként bavette néven is ismerik. Hagyományosan halas ételekhez szokták használni.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto
Ez a tészta egyedi a maga módján: egy spaghetti szál átmérője 2,7 mm, mint egy bucatino, de nem lyukas. Érdes felületének köszönhetően több mártást képes felvenni, mint a normális méretű spaghetti és kiválóan helyettesíti a toszkán "Pici", a velencei "Bigoli" vagy a római "Tonnarelli" tésztákat. Egyedülálló forma, amely al dentére főzve kb. 15-17 perc alatt van kész.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 15-17 perc
Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, cacio e pepe, amatriciana, carbonara, halas mártások
A szélesmetéltek közül az egyik legkedveltebb forma, sokféle felhasználásra alkalmas tésztatípus. Kisebb méret eltéréssel megtalálható a legtöbb regionális konyhában.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, halas ragu, pesto
Közismerten a legvastagabb szélesmetélt, több regionális konyhában is megjelenik.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, vadhús ragu, pesto.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Nápolyban a Mafalde egykor "A gazdagok Fettucelle-je" néven volt ismert, majd később savoy-i Mafalda hercegnőnek nevezték és "Mafaldine" nevet kapta. Hosszú, széles, lapos tészta, hullámos szélekkel, amely keskenyebb a lasagna méreténél, de ugyanúgy jól használható gazdag mártásokhoz, darált húsos ételekhez. Ha mártással tálaljuk, akkor a lasagna és a mafalde keverve is használható.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu
Hosszú, lyukas tésztacső, mely hasonló az óriás bucatini-hez. Campaniában és más déli régiókban, például Puglia-ban ezt a tésztát hagyományosan kézzel darabolják fel, közvetlenül a főzés előtt. De miért törik a tésztát az olaszok, ha rengeteg rövidebb forma is rendelkezésre áll? Nos, a hagyományok és a család miatt.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu
A vesuvio tészta természetesen a Vezúvról kapta a nevét, hiszen formája egy vulkánhoz hasonlatos. Abszolút egyedi formátum, a gyerekek nagy kedvence.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 8 perc
Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, friss paradicsom-bazsalikom mártás, rakott tészta és darabolt zöldségek.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, vajas-fűszeres mártások, in bianco (olívaolaj, Parmigiano Reggiano), quattro formaggi
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsommártás, tejszínes tészták, húsos raguk.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 16 perc
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz.
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártás, julienne-re vágott cukkini, zöldségkrémek.
A Gnocchetti Sardi hagyományos Szardínia szigeti formátum, amelyet a mérete miatt a gyerekek is kedvelnek.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 9 perc
Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, tenger gyümölcsei, tésztasaláták, csicseriborsó főzelék.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz.
Főzési idő: 8 perc
Mihez ajánljuk?
Rakott tészták, húsos ragu, paradicsommártás.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsomos raguk, zöldségek, hideg tésztasaláták