Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > >

Gentile


A Zampino család napról-napra szenvedéllyel és elkötelezettséggel folytatja a cég hagyományait, védi eredetiségét, az alapanyagok kiválasztása továbbra is a legnagyobb körültekintéssel folyik.
A Pastifico Gentile 2012 júniusában egy fontos megállapodást kötött, melynek értelmében nem csak hogy 100%-ban olasz búzát, hanem a híres Senatore Cappelli fajtát használják a tészták előállításához.
A cég által előállított tészták kiváló minősége a szabályok pontos betartásán múlik, ez tette híressé a termékeket. A Senatore Cappelli búza kiváló minőségén és a lassú, alacsony hőmérsékletű szárítás, a "Metodo Cirillo" kombinációjából jönnek létre a tökéletes tészták.
Gentile egyik leghíresebb terméke a kézzel készített fusilli tészta, amelynek elkészítésében több, mint 400 éve semmi sem változott. 

Rendezés:
Nézet:

A spagetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei

1.400 Ft
✓ Készleten

Ez a tészta egyedi a maga módján: egy spaghetti szál átmérője 2,7 mm, mint egy bucatino, de nem lyukas. Érdes felületének köszönhetően több mártást képes felvenni, mint a normális méretű spaghetti és kiválóan helyettesíti a toszkán "Pici", a velencei "Bigoli" vagy a római "Tonnarelli" tésztákat. Egyedülálló forma, amely al dentére főzve kb. 15-17 perc alatt van kész.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 15-17 perc

Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, cacio e pepe, amatriciana, carbonara, halas mártások

1.500 Ft
✓ Készleten

A szélesmetéltek közül az egyik legkedveltebb forma, sokféle felhasználásra alkalmas tésztatípus. Kisebb méret eltéréssel megtalálható a legtöbb regionális konyhában.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, halas ragu, pesto

1.400 Ft
✓ Készleten
Közismerten a legvastagabb szélesmetélt, több regionális konyhában is megjelenik. 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, vadhús ragu, pesto.
1.400 Ft
✓ Készleten
A lasagne egy klasszikus nápolyi forma. Tipikus ebből készült ételkülönlegesség a Lasagne di Carneval, mely sertés- és marhahúst tartalmazó nápolyi húsos raguval készül és tartalmazhat keménytojás szeleteket is.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc
1.400 Ft
Beszerzés alatt

Nápolyban a Mafalde egykor "A gazdagok Fettucelle-je" néven volt ismert, majd később savoy-i Mafalda hercegnőnek nevezték és "Mafaldine" nevet kapta. Hosszú, széles, lapos tészta, hullámos szélekkel, amely keskenyebb a lasagna méreténél, de ugyanúgy jól használható gazdag mártásokhoz, darált húsos ételekhez. Ha mártással tálaljuk, akkor a lasagna és a mafalde keverve is használható.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu

1.400 Ft
✓ Készleten
Semmi sem változott a kézi készítésű Fusilli előkészítésében az elmúlt négyszáz évben! A "fusillare" még mindig ugyanúgy tekerik egy kötőtűre a tésztát, és az alkar mozgatásával megteremtik az alakot, ami jellemzi ezt a tésztát, így minden egyes fusilli szál egyedi. A nagymamánál töltött vasárnapi ebédnél szolgálnak fel nekünk ilyet...

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 25 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos raguk, tengeri halas mártások.
3.500 Ft
✓ Készleten
A vesuvio tészta természetesen a Vezúvról kapta a nevét, hiszen formája egy vulkánhoz hasonlatos. Abszolút egyedi formátum, a gyerekek nagy kedvence.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, friss paradicsom-bazsalikom mártás, rakott tészta és darabolt zöldségek.
1.400 Ft
✓ Készleten
Olaszország népessége kettéoszlik: vannak azok, akik bordázottan szeretik a tésztát és azok, akik sima felülettel kedvelik jobban. Ahogy a formátum és a méret is befolyásolja az ízt és az érzékelt állagot, a felület kiképzése is ugyanezt teszi. A sima felületű tészták kisebb mennyiségű mártást vesznek fel.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, vajas-fűszeres mártások, in bianco (olívaolaj, Parmigiano Reggiano), quattro formaggi
1.400 Ft
✓ Készleten
A pennette egy sokoldalú tésztafajta, amely minden mártással jól működik. Nevét a tollszárról kapta. Ennek egyik fajtája a bordázott, melynek segítségével a tészta még több szószt tud felvenni.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsommártás, tejszínes tészták, húsos raguk.
1.400 Ft
✓ Készleten
A caserecce jelentése "házi". Szicília és közép-dél Olaszország tipikus tésztaféléje. Csavart tészta, amely jól tartja a mártást is. Általában zöldségekkel készítik.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz.

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártás, julienne-re vágott cukkini, zöldségkrémek.
1.400 Ft
✓ Készleten

A Gnocchetti Sardi hagyományos Szardínia szigeti formátum, amelyet a mérete miatt a gyerekek is kedvelnek.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 9 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, tenger gyümölcsei, tésztasaláták, csicseriborsó főzelék.

1.400 Ft
✓ Készleten
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz.

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Rakott tészták, húsos ragu, paradicsommártás.
1.400 Ft
✓ Készleten
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, sajtmártás, apróra vágott, főtt zöldségek
1.400 Ft
✓ Készleten
Különleges formájának köszönhetően nagy felületen képes mártást felvenni. A gyerekek egyik kedvenc tésztája.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos raguk, zöldségek, hideg tésztasaláták
1.400 Ft
✓ Készleten

Ezek a kis tésztatekercsek úgy néznek ki, mint a hajfürtök, olaszul a trecce szó szerint a fonatot jelenti.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Tésztasaláták, zöldséges mártások, rakott tésztának.
 

 

1.400 Ft
✓ Készleten

Natale Zampino tésztamester unokahúga születésének alkalmából akart létrehozni egy gyerekek által is kedvelt tésztaformát- és méretet, így alakította ki a Fideo-t, azaz a vágott spagettit.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő (al dente): 8 perc

Mihez ajánljuk?
Bébiételekhez, levesbetétként, Paella készítéséhez.

1.400 Ft
✓ Készleten
Az unokaöccs és névrokon születése után Natale Zampino tésztamester több új formát hozott létre a gyermekek számára. Ez egy szeretetteljes gesztus, amely az új generációt közelebb hozza az egészséges és valódi termékekhez. A 8 perces főzési idő a legtürelmetlenebbek étvágyát is gyorsan kielégíti.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Levesek, zöldségkrémek, bébi ételek.
1.200 Ft
✓ Készleten

Az unokaöccs és névrokon születése után Natale Zampino tésztamester több új formát hozott létre a gyermekek számára. A L'Alfabeto-t úgy tervezték, hogy a kis rajongókat a lehető legjobban szórakoztassa. Ez egy szeretetteljes gesztus, amely az új generációt közelebb hozza az egészséges és valódi termékekhez. A 7 perces főzési idő a legtürelmetlenebbek étvágyát is gyorsan kielégíti.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 7 perc

Mihez ajánljuk?
Levesek, zöldségkrémek, bébi ételek.

1.200 Ft
✓ Készleten
Az unokaöccs és névrokon születése után Natale Zampino tésztamester több új formát hozott létre a gyermekek számára. A Stelline-t úgy tervezték, hogy a kis rajongókat a lehető legjobban szórakoztassa. Ez egy szeretetteljes gesztus, amely az új generációt közelebb hozza az egészséges és valódi termékekhez. A 7 perces főzési idő a legtürelmetlenebbek étvágyát is gyorsan kielégíti.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő (al dente): 7 perc
1.200 Ft
Beszerzés alatt