Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Gentile Fusilli lunghi (kézzel készített), 500g Kattints rá a felnagyításhoz

Gentile Fusilli lunghi (kézzel készített), 500g

Ár:
3.500 Ft (2.756 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Gentile
Semmi sem változott a kézi készítésű Fusilli előkészítésében az elmúlt négyszáz évben! A "fusillare" még mindig ugyanúgy tekerik egy kötőtűre a tésztát, és az alkar mozgatásával megteremtik az alakot, ami jellemzi ezt a tésztát, így minden egyes fusilli szál egyedi. A nagymamánál töltött vasárnapi ebédnél szolgálnak fel nekünk ilyet...

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 25 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos raguk, tengeri halas mártások.
Ajánlhatunk valamit mellé?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
Montecchia Szárított paradicsom olívaolajban, 270g Montecchia Szárított paradicsom olívaolajban, 270g
2.700 Ft
San Nicola dei Miri Pomodorini del Vesuvio koktélparadicsom, piros, 400g San Nicola dei Miri Pomodorini del Vesuvio koktélparadicsom, piros, 400g
1.990 Ft
Delfino Tonhal filé olívaolajban, 275g Delfino Tonhal filé olívaolajban, 275g
2.700 Ft

További információk

Egységár 7000 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Campania
Minősítés IGP
Liszt fajta Durum
Főzési idő 25 perc
Tészta hosszúsága 500mm
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Hosszú
Energia 1460kJ / 336kcal
Zsír 1.5g / 100g
- melyből telített zsír 0.5g / 100g
Szénhidrát 69g / 100g
- melyből cukor 4g / 100g
Rost 4g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.01g / 100g

Tudnivalók

Videó

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.