Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Zaccagni Orecchiette, 500g

Ár:
1.600 Ft (1.260 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Zaccagni

Az olaszok csaknem 700 éve készítenek orecchiettét és a tészta elkészítésének módja nagyon kevéssé változott. Bár az orecchiette tészta hagyományosan Pugliából és a szomszédos Basilicatából származik, manapság Olaszország egész területén nagyon népszerű. Az „orecchiette” szó „kis füleket” jelent és a név nyilvánvalóan a formából ered. Az orecchiette állítólag a 12. és 13. század között vált népszerűvé Pugliában, tehát meglehetősen ősi eredetű tészta. Egyes ételtörténészek szerint eredetileg a 13. század folyamán Provence-ból érkezett Dél-Itáliába az Angevinekkel, akik „crosets” néven hoztak magukkal egy hasonló formájú tésztát. A pugliai orecchiette mérete változhat, a tészta elkészítésének helyétől és a felhasznált összetevőktől függően. Hagyományosan brokkolirüggyel (rapini) főzik, amelyet olaszul „cima di rapa” néven ismernek, de a nagyobbakat gyakran fogyasztják zöldségekkel, a kisebbeket húsmártással vagy raguval vagy paradicsommártással és apró húsgombóccal.

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

További információk

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

Egységár 3200 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási hely Abruzzo
Liszt fajta Durum
Főzési idő 12 perc
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Speciális
Energia 1460kJ / 336kcal
Zsír 1.5g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.5g / 100g
Szénhidrát 69g / 100g
- melyből cukor 4g / 100g
Rost 4g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.01g / 100g

Ezeket is érdemes megnézni