Zaccagni Maccheroni al Ferretto, 500g
Elérhetőség: | ✓ Készleten |
Készítette: | Zaccagni |
A maccheroni al ferretto Olaszország Calabria tartományának déli részéről származik. Hagyományosan kézzel készítették egy ferrettónak nevezett vékony rúd vagy huzal segítségével. Egy kis darab tésztát tekertek és nyújtottak a ferretto köré, így a tészta kunkorodó széleket és középen egy barázdát kapott, amelynek segítségével tökéletesen fel tudja venni a szószt. |
|
|
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.
A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
További információk
A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.
Egységár | 3200 Ft/kg |
Kiszerelés | 500 g |
Származási hely | Abruzzo |
Liszt fajta | Durum |
Főzési idő | 8 perc |
Tojástartalom | Tojás nélkül |
Méretcsoport | Hosszú |
Energia | 1460kJ / 336kcal |
Zsír | 1.5g / 100g |
- amelyből telített zsírsavak | 0.5g / 100g |
Szénhidrát | 69g / 100g |
- melyből cukor | 4g / 100g |
Rost | 4g / 100g |
Fehérje | 14g / 100g |
Só | 0.01g / 100g |