Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Unger Bormanufaktúra - "Ördög" Kőszegi Kékfrankos, 0.75l

Ár:
8.900 Ft (7.008 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Unger Bormanufaktúra

Kőszegi Kékfrankos. Képzelj el egy hegyet, rajta erdőt sok fával.  Az avaron és a virágok szirmain játszik a napfény. Simogat a szél, erdei gyümölcsök fűszerekben gazdag illatát hozza. Könnyű nyári nap van, mégis a szél illatában, és a gyümölcs frissítő ízében ott van a nyár összes kincse és a hegy üdítő hűvössége. Ilyen ez a bor is. Az ezerízű kékfrankos különleges, telt arcát mutatja ebben a régi dűlőben. Az oltványokat erre a területre és éghajlatra szelektálták. Első szüret. Szűretlen, derítetlen, természetes bor.

Október közepi, több napig tartó szüret, válogatás. Hidegáztatást követően spontán erjedés. 12,8% alkohol. Gravitációs úton palackoztuk. Feszes test, gazdag ízvilág, érett tanninok. Hosszú lecsengés. A feketebogyós gyümölcsök ízkavalkádja, a feketeribizli sokféleségével, roppan a sav. A bor kétharmad új Stockinger hordóban érett 8 hónapot, amelyből szép fűszereket kapott. Nem a hordó dominál, csak keret a finom gyümölcsök mellé.

További információk

Szín Vörös
Termőterület Kőszeg
Egységár 11867 Ft/l
Származási hely Magyarország
Alkoholtartalom 12.8%
Teljes savtartalom 6.4 g/l
PH 3.28
Szőlőfajta 100% Kékfrankos