Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Itt jársz éppen: >

Salina di Cervia



Salt production at cervia, a small town between ravenna and cesenatico on Italy’s adriatic coast, dates back more than 2000 years, beginning with a mixed history dealing with the Etruscans and Greeks. Its name comes from the Latin “acervus” meaning a mound of white salt, called white gold. The salt hills are located one and a half kilometers from the sea, a canal system leads the sea water to the site of processing. This fantastic gourmet salt is harvested from these small salt pans – strictly by hand with large wooden rakes in precisely the same way it was way back then by the Etruscans.

The salts prepared here do not contain additives, anti-caking agents.


 
Rendezés:
Nézet:
Durva szemű tengeri só.

Cervia sóját "dolce" -nak, azaz édesnek nevezik, mert a keserű ásványok hiánya és a nátrium-klorid tisztasága természetesen módon sokkal Á"édesebb" mint más tengeri sóké. Gondosan betakarítják és hagyományos módon szárítják, így természetes nedvességtartalmát adalék nélkül is megtartja.

Tiszta, mint a tenger.

 

800 Ft
✓ Készleten
Durva szemű tengeri só.

Cervia sóját "dolce" -nak, azaz édesnek nevezik, mert a keserű ásványok hiánya és a nátrium-klorid tisztasága természetesen módon sokkal "édesebb", mint más tengeri sóké. Gondosan betakarítják és hagyományos módon szárítják, így természetes nedvességtartalmát adalék nélkül is megtartja.

Tiszta, mint a tenger.

 

3.900 Ft
✓ Készleten
Közepesen finom szemű só.

A Salfiore di Romagna az elsõdlegesen használt só Cervia-ban - az egyik utolsó megmaradt kézműves só Olaszországban. Ezt a tengeri sót természetes módon szárítják, amelytől ízekben gazdag marad.

A Salfiore di Romagna-t gyakran "Il Sale dei Papi" azaz a "Pápa Sója" néven említik, mivel korábban a pápai asztalon fűszereztek vele. A korai modern történelem során a sótermelés Cervia püspökéhez tartozott és erősen adóztatták. Ma a közepesen finom szemű tengeri sót már mindenki használhatja zöldségek, carpaccio, sushi, pörkölt húsok, grillezett halak, saláták, stb. ízesítésére.
4.800 Ft
✓ Készleten
Az ikonikus cervia-i durva szemű tengeri só klasszikus kerámiaedényben, mely egyik konyhából sem hiányozhat.

Cervia sóját "dolce" -nak, azaz édesnek nevezik, mert a keserű ásványok hiánya és a nátrium-klorid tisztasága természetesen módon sokkal "édesebb" mint más tengeri sóké. Gondosan betakarítják és hagyományos módon szárítják, így természetes nedvességtartalmát adalék nélkül is megtartja. Tiszta, mint a tenger.

 

7.900 Ft
✓ Készleten
Az ikonikus cervia-i durva szemű tengeri só egyedileg sorszámozott kerámiaedényben, melyből összesen 1500 db készült.

Milano Marittima alapításának centenáriuma alkalmából a Salina di Cervia cég egy ünnepi kerámia sorozatot készített e történelmi eseményre. A Dolce di Cervia sót a Claudia Farneti keramikus által készített különleges Artisan "Limited Edition" edényben csomagolják, melyet a milánói művész Giuseppe Palanti tervezett.

Cervia sóját "dolce" -nak, azaz édesnek nevezik, mert a keserű ásványok hiánya és a nátrium-klorid tisztasága természetesen módon sokkal "édesebb" mint más tengeri sóké. Gondosan betakarítják és hagyományos módon szárítják, így természetes nedvességtartalmát adalék nélkül is megtartja. Tiszta, mint a tenger.


Edény mérete: átmérő 13cm x magasság 22cm

 

15.500 Ft
✓ Készleten