Salera
A Salera gazdaság remekül ötvözi a modern technológiát és az ősi hagyományokat. A hagyományos hámozó kő lehetővé teszi, hogy az asztalunkra tálalt rizs mind táplálkozási, mind élvezeti szempontból kifinomultan érintetlen marad. Az egyes gyártási szakaszok folyamatos ellenőrzésével a fogyasztók biztonságos és egészséges termékekhez jutnak. A vákuumcsomagolás lehetővé teszi, hogy a rizs hosszú ideig megőrizze a föld ízét, amelyben növekszik és így egyben egyedülállóvá is teszi.
A rizottót forrón tálaljuk, a tetejéről ne maradjon el a frissen őrölt bors, de a parmezán sem, akár reszeljük, akár vékony szeletkéket forgácsolunk belőle. Van, aki kevés olívával még meglocsolja, friss zöldfűszerrel meghinti. Mindenesetre egy pohár bor mindenképp illik hozzá!
Főzési idő: 16 - 18 perc
Minden rizottó recepthez felhasználható a Carnaroli rizs. Speciális keményítő-összetétele miatt különösen jól megőrzi formáját és szerkezetét. Viszont valamennyi rizottó rizs közül a Carnaroli hajlamos leginkább arra, hogy szétfőjön.
A rizottót forrón tálaljuk, a tetejéről ne maradjon el a frissen őrölt bors, de a parmezán sem, akár reszeljük, akár vékony szeletkéket forgácsolunk belőle. Van, aki kevés olívával még meglocsolja, friss zöldfűszerrel meghinti. Mindenesetre egy pohár bor mindenképp illik hozzá!
Főzési idő: 18 - 20 percRokona a híresebb Carnaroli rizsfajtának, amelyhez képest kicsit krémesebb állagú, krémessége az Arborio és a Carnaroli közé tehető. Magas amilóz tartalmú rizs. A szemek mérete nagy, hosszúkás formájú, melyek nagy nedvességfelvevő képességgel rendelkeznek.
Javasolt felhasználás: olasz risotto, rizssaláták, desszertek.
A rizottót forrón tálaljuk, a tetejéről ne maradjon el a frissen őrölt bors, de a parmezán sem, akár reszeljük, akár vékony szeletkéket forgácsolunk belőle. Van, aki kevés olívával még meglocsolja, friss zöldfűszerrel meghinti. Mindenesetre egy pohár bor mindenképp illik hozzá!
Főzési idő: 18 - 20 percEredetvédett rizottó rizs. Rövid, kerek, aprócska rizsszemek jellemzik, melyek a főzés után is megtartják alakjukat, és melyből Veneto és Mantua régiókban hagyományosan a legfinomabb rizottókat készítik.
A rizottót forrón tálaljuk, a tetejéről ne maradjon el a frissen őrölt bors, de a parmezán sem, akár reszeljük, akár vékony szeletkéket forgácsolunk belőle. Van, aki kevés olívával még meglocsolja, friss zöldfűszerrel meghinti. Mindenesetre egy pohár bor mindenképp illik hozzá!
Főzési idő: 13 - 16 percA Venere egész szemű rizs, mely összetéveszthetetlen természetes fekete színű, főzés közben a szantálfa jellegzetes illatát és a frissen sült kenyeret érezzük. Kínából származik, Olaszországban a Po-völgyben termesztik.
A "császár tiltott rizsének" nevezik, mivel eredetileg csak ő ehetett belőle, afrodiziákumként. Nagy mennyiségű ásványi anyagot, magnéziumot, foszfort és szelént tartalmaz, melyek egészségünk számára előnyösek.
Javasolt főzési idő: 40-45 perc