Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > >

Rólunk

Egy kis élelmiszer boltot üzemeltetek az Oktogonnál már lassan 4 éve, és 15 esztendeje foglalkoztat a gasztronómia (minden értelemben). Ebben a kis boltban mindent be lehet szerezni, ami egy igazi jó olasz tésztához kell: megtalálhatóak a legjobb durum tészták (több, mint 40 féle!), risotto rizsek, a világ legjobbjaiként díjazott olívaolajak, balzsamecetek, különféle olajbogyók, piemonti mogyoró, sóban eltett kapribogyók, igazi olasz szemes kávék és sok más klasszikus olasz alapanyag.

Mától szeretném megosztani azt amit csinálok, azokkal az emberekkel is, akik nem tudnak eljönni a boltomba, egy új izgalmas fejezetet nyitunk: a BUONO! Webshop.

Itt sem fogunk kitalálni semmi újat, egyszerűen csinálni fogjuk a legjobb tudásunk szerint azt, amit élőben próbálunk nap mint nap: igyekszünk odafigyelni a vevőinkre, megpróbálunk mindenből csak a legjobbat adni, és főleg éreztetni, hogy élő emberek működtetik az egészet.

Mint minden újdonság, ez is produkálni fog kisebb elakadásokat, felvet majd új kérdéseket, hibázni fogunk, meg biztosan nem fog tudni minden igényt kielégíteni. De tudjuk, hogy mindenre létezik megoldás és válasz, ha értelmesen és udvariasan állunk hozzá.

Fogadjátok szeretettel az új internetes boltunkat!

2017. november 29.




  Giuseppe Scaricamazza

  ügyvezető, tulajdonos





Az abruzzo-i Teramoban születtem magyar anyától és olasz apától. Informatikusként dolgoztam, amikor feleségemmel Budapestre költöztünk. A gasztronómia mindig is érdekelt, így történt, hogy egyszer vásároltam pár csúcsminőségű olívaolajat Olaszországban és megmutattam egy szakács barátomnak, Bereznay Tamásnak, aki követelte a folytatást, így tehát kénytelen voltam olívaolajat szállítani neki. Rajta keresztül rövidesen már öt szakács rajongott a termékekért. Ekkor tudtam, lépnem kell és üzleti alapon kezdtem az olajat importálni. Ma már 25-30 étteremmel, szakáccsal állok rendszeres üzleti kapcsolatban, köztük olyan nevekkel, mint az Onyx, a Bock Bisztró, a Csalogány26, a Mák Bistro, de ma már nem kizárólag olívaolajat szállítok nekik. Például azokat a 12-24 éves sűrű, fekete balzsameceteket, melyekkel a csúcséttermek dizájnosan körbecsepegtetik az ételeket az óriási tányérok közepén, viszem nekik a rizst, a tésztát, a gyümölcs- és zöldségmustárokat, liszteket, gabonadarákat.

Pár évvel ezelőtt a bolt nyitásával lehetőség nyílt arra, hogy mindezekhez a finomságokhoz a magán vásárlók is hozzájuthassanak és most már a webáruházon keresztül rendelve még parkolóhelyet keresni és cipelni sem kell, a futár házhoz szállítja csomagot.

Mi a kedvenc tésztám? Hát természetesen a paradicsomos tészta :)  Ez az olasz konyha tömegközéppontja. Végtelenül egyszerű dolog, de összetart egy kultúrát és mindenki ki tudja fejezni magát benne.
Hogyan készítem? Először is szerzek jó paradicsomot. A friss fürtös paradicsom jó szokott lenni, a lényeg, hogy érett legyen, de még kemény. Rövid időre forrásban lévő vízbe teszem, aztán kiveszem, és meghámozom. Cikkekre vágom, majd a magokat és a magokat körülvevő zselét kikanalazom, és egy szűrőn átpasszírozom későbbi felhasználásra. Fejenként 1-1,5 paradicsomot számolok, melyeket 2x2 cm-es darabokra vágok.
Amikor a tésztavíz forrni kezd, akkor néhány kanál olívaolajba beledobok két egész fokhagymát, melyeknek előzőleg felvágtam a hasát, hogy a belseje érintkezzen az olajjal. Később ezeket eltávolítom majd. Közepes olajon melegítem a fokhagymákat, majd, miután a tésztát beledobtam a vízbe, az olajra szórom a paradicsomot is. A főzés felénél dobok rá 10-15 darab durvára vágott friss bazsalikomlevelet, sót, némi szerecsendiót és egy kis frissen megtört brazil feketeborsot – vagy más jó minőségű borsot.
Amikor kész a tészta – ehhez a legjobb a penne, de működik spagettivel is, – beleborítom a paradicsomszószba, majd átforgatom az egészet 1 percre a félre tett paradicsomlével. Aztán öntök rá a legjobb olívaolajomból, ami ez esetben fűszernek számít, és még egyszer átforgatom, majd tálalom.

És hogy melyik ételhez milyen alapanyagot ajánlok? Kérdezz bátran!


Szolgáltató adatai (cégadatok) >>>