Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Pisztáciás-bergamottos paccheri

Pisztáciás-bergamottos paccheri


Az ízek lágyak és harmonikusak, nem tolakodók. A paradicsom frissít és könnyít az egyébként zsírszegény ricotta túrón, de nem nyomja le a pisztáciát.

A bergamottos paccheri tésztát 17-18 percig főzzük sós vízben (1 liter víz / 100 g tészta) közepes lángon. Időnként nagyon óvatosan keverjük meg.

Egy magas falu teflon serpenyőbe tegyük a ricotta-t egy evőkanál extraszűz olívaolajjal. Akkor melegítsünk rá, amikor a tészta már 12-15 perce fő (épp hogy langyos legyen). Egy szilikon spatulával nyomjuk össze a ricotta-t, tegyünk rá 2 evőkanál 100% pisztácia pasztát, 2 kanál főzővizet és egy csipetnyi sóval dolgozzuk össze.
Emeljük ki a tésztát, tegyük a serpenyőbe és óvatosan, de alaposan keverjük össze. Tálaljuk, szórjuk rá a pirított pisztácia töretet és a negyedekre vágott koktélparadicsomokat.

Ha nincs bergamottos tészta, lehet pár csepp bergamott esszenciát használni vagy a fent említett olajat egy evőkanál Colonna bergamottos olívaolajjal lehet helyettesíteni.
Fehérborral ajánlott fogyasztani, egy friss furminttal vagy egy fiatal chardonnay-vel!

Hozzávalók (4 adag)

Annyi idő alatt készül el minden, amennyi idő alatt megfő a tészta.
Nálam bekerült az állandó családi étlapra!

Buon appetito!
Giuseppe
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Recept