Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Pecorino Romano - Érlelt juhsajt, 1 kg

Ár:
8.500 Ft (7.203 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Boltunkban kapható
Készítette: Il Tagliere

A Pecorino Romano a római császárok és legionáriusok által fogyasztott juhsajt jogos utódja.
Több mint 2000 éve legeltetnek juhokat Közép-Olaszországban és Szardínia szigeten, és az évek során ez kiterjedt egész Dél-Olaszországra. Így nem csoda, hogy sok helyen, sokféle pecorino sajt készül.

A Pecorino Romano-t október és július között készítik friss juhtejből, az állatokat többnyire szabadon legeltetik és minimálisan takarmányozzák. A tej Lazio, Szardínia és Grosseto járás (Toszkána) tartományból származhat, zsírtartalmának minimum 30-35 %-osnak kell lennie.
A nagy sajtformák átmérője 25-30 cm és a sajtkorongok súlya 20-35 kg között mozog. Az érlelése minimum 5 hónapos az asztali, friss változatnál és legalább 8 hónap a kemény fajtánál.
Színe elefántcsont fehér, illetve világos szalmaszínű. Sokszor a sajtkorongokat bevonják viaszréteggel, ami az utóbbi években fekete színű, most már ez teszi felismerhetővé.

Nemzetközi ismertsége a 20. század eleji óriási exportja alapozta meg és a Pecorino Romano a pecorino sajtok megfelelője lett.
A pecorino sajt a parmezán jellegű sajtok közül az egyik legnépszerűbb. Hagyományosan alkotó eleme a leghíresebb olasz mártásoknak úgy, mint az amatriciana, a carbonara és a cacio e pepe. A Pecorino Romano használható minden olyan recepthez, ami pecorino sajtot ír elő. 1996-ban oltalom alatt álló eredetmegjelölést kapott.

A sajt íze aromás, enyhén csípős és sós. Az érlelés során ezek a jellemzők intenzívebbek lesznek.

A termék online nem rendelhető, kizárólag a boltban vásárolható meg, tetszőleges mennyiségben frissen kimérve.

Ha biztosan szeretnél hozzájutni, vásárlási szándékodat előre jelezheted nekünk a +36 20 567 4222 telefonszámon.

Kiegészítenéd valamivel?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
Microplane Gourmet Parmezán reszelő Microplane Gourmet Parmezán reszelő
8.990 Ft

Ezeket is érdemes megnézni