Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

A Filippi panettonék összetevői

KATTINTS IDE A PANETTONE VÁLASZTÉKHOZ >>>

AROMA

Nincs mesterséges ízesítő! Az aromák csak és kizárólag természetesek. Kandírozott gyümölcsl, méz, a vaníliabab és saját titkos összetevő, az eredmény: egyedülálló ízű, illatú és textúrájú tészta.
SZÍNEZÉK
Nincs mesterséges színezék! Természetes színpalettájuk a sárga citrom, a vörös amaréna cseresznye, a narancssárga sárgabarack, és amikor nagyon kreatívak akarnak lenni ... egyszerű! Összekeverik a gyümölcsök sárga és vörös színeit!
KAKAÓ
Az Oulaidon kakaót a ChocoFair Elefántcsontpart hálózata által közvetlenül működtetett "fair trade", azaz méltányos kereskedelmi projekt állítja elő, amelynek célja, hogy megvédje az ültetvények biológiai sokféleségét, amely egynél több kakaófajta termesztését és a kőkemény talaj feldolgozásának minőségét fejleszti. Érzékszervi jellemzők - A kakaót 6 napig halmozott sweatboxok segítségével fermentálják banánlevélen, a szárítás 7-10 napig tart. Az eredmény egy erősen illatos kakaó, mely köszönhető a közelben lévő vadon élő narancs, a mangó, a kávé és kardamom cserjék virágporának.
KANDÍROZOTT ÉS ASZALT GYÜMÖLCSÖK
Szicíliai citromokból származó citromhéj, Calabria-i narancsok héja, őszibarack, savanyú Amarena cseresznye Isztriáról és Szerbiából, sárgabarack Costigliole Saluzzo-ból, armogiane sárgabarack ... most ... mert minden évben új gyümölcsöket választanak! A gyümölcsöket kézzel hámozzák és azonnal fagyasztják, hogy ízük és illatos tulajdonságaik természetes módon megmaradjanak.
TEJ ÉS VAJ
Friss, teljes tejet használnak. Nagyon friss, valóban! Minden reggel közvetlenül a helyi tejüzemből hozzák. Ami a vajat illeti, sajnos nem találtak olasz vajat az általuk keresett minőségi jellemzőkkel. Akár tetszik, akár nem, mint sok más olasz cukrász, annak érdekében, hogy megtalálják a kiváló minőségű vajat, kénytelenek voltak az Alpokig menni.
TERMÉSZETES "ANYA"KOVÁSZ
A természetes kovászt savas kovásznak, savanyú kenyérnek vagy anyatésztának is nevezik. Ez a legfontosabb összetevő, az abszolút pótolhatatlan. Naponta háromszor felfrissítik a tésztát, elszigetelt környezetben, csak egy erre specializált dagasztóval dolgozzák át. A természetesen kovászolt termékek és a sörélesztővel előállított termékek között azonnal észrevehető különbségek vannak az egyedülálló konzisztenciában és ízben, amely csak természetes a kovász élesztő adhat. A bonyolultabb munkamódszerek mellett a savanyú kelesztés sokkal tovább tart, ami nehezíti a gyártási ciklusok megtervezését. Csak a tapasztalat és a képesség kezeli az ilyen változó paramétereket, biztos lehetsz abban, hogy kiváló minőségű végterméket kapsz. Még akkor is, ha a természetes kovász használata néha frusztrációt okoz, soha nem fogják feladni!
MÉZ
Úgy döntöttek, hogy visszatérnek az optimális természetes édesítőszer használatához, cukorral kombinálva. Mézük egy Padova tartományban található cégtől származik, amelynek méheit ökológiailag tartják , a Po-völgy dombjain élnek, az Euganean-hegység nemzeti parkjában. Az Euganean Hills-i méz főleg akác, gesztenye, hanga és levendula méz. Kovászos termékeikhez akácmézet választottak, virágos, enyhén gyümölcsös illatú és nagyon tiszta színek miatt.
OLÍVAOLAJ
Az olaj Szicíliából érkezik. A Földközi-tenger közelében 150-250 méteres tengerszint feletti magasságban termesztett keveréket választották, különféle fajtákból (Moorish, Biancolilla, Nocellara, Cerasuola és Tonda Iblea) készített extra szűz olívaolajat. Minőségét számos helyen díjazták,és elismerték a Flos Olei Guide-ban is, amely a legjobb olívaolajok szent könyvének tekinthető. Az a kezdeti, szinte kalandos ötlet, hogy olaj helyettesítse a vajat a hagyományos karácsonyi és húsvéti sütemények elkészítésében, olyan termékeket eredményezett, amelyek tökélete süteményekké váltak!
TOJÁS
Csak friss tojásokat használnak, amelyeket heti három alkalommal szállítanak nekik. Kiemelendő tény, hogy csak szabadtartású szárnyasok tojásait használják. A választás egyszerű. A tojás méltóságteljes körülmények között élő tyúktól is származhat, vagy egy olyan tyúktól, amelynek nevelése során teljesen megfosztják az állatot saját természetes életétől. A Filippi a méltóságot választja. A szabadtartású tyúkok által termelt tojások etikus választást jelentenek. A Filippi, mint bármely fogyasztó, így konkrét üzeneteket adhatnak a piacnak, amelyek garantálják a kényelmet és az életminőség javítását mindenkinek, embernek és állatnak.
VANÍLIA
Mivel nem használnak mesterséges ízesítőszereket, ez különösen fontos összetevő. Ez az alapvető természetes aroma, amely kerekíti és kitölti a sütemények ízét. A Planifolia Bourbon típusú vaníliapor Madagaszkárról érkezik, egész, kezeletlen hüvelyek őrléséből származik, tanúsított ökológiai gazdálkodásból. Az egyedileg választott finomító kezelésnek köszönhetően a többi piacon lévő babhoz képest magasabb vanillin tartalommal rendelkezik. Ezért minden alkalommal, amikor megkóstolod termékeiket, érzékeidet bizsergeti a vanília meleg és érzéki aromája.
"JEGESÍTÉS"
Ami a "jegesítést", azaz a fehér díszítést illeti, az egyes összetevőket egyenként választják ki, nem fordulnak az egyszerű, készen kapható keverékek használatához. Tojásfehérje, nádcukor, olívaolaj, mandula liszt, keserű mandula liszt, rizsliszt, egész "First Bari" mandula. A jegesítés az utolsó fázis, mielőtt a sütemény a sütőbe kerülne, de nem szükségtelen. A jegesítés mind a sütemények végső kinézetét, mind a kezdeti ízvilágot befolyásolja. Strukturált, vastag, nagyon ropogós a végeredmény.