Extraszűz olívaolaj
"Az olaszok szerint az a jó, ha legalább két extra szűz olívaolajat tartunk otthon” - mondja Giuseppe. Egy olcsóbb olajat a főzésre, és egy jobb minőségűt ízesítésre, salátákra. Olívaolaj-rajongók beszerezhetnek egy lágyabbat, és egy testesebbet, pusztán az ízesítésre."
További információkat itt olvashatsz >>>
Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
Olíva fajták: Dritta, Tortiglione, Leccino, Frantoio, Maurino, Moraiolo, Carboncella.
Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
A bag-in-box egy viszonylag innovatív csomagolási megoldás az olívaolaj tárolásában. Az orvosipari minőségű belső tasak lehetővé teszi, hogy az első és az utolsó csepp olívaolaj között ne legyen minőségi romlás, akár több hónapos használat után sem. Az olívaolaj végig védve marad a vákuumnak köszönhetően az oxidatív folyamatoktól, részben a hőtől és teljes mértékben a fénytől - ezek az első szintű károsítói az olajnak. Magyarországon ez a csomagolás nagyon népszerű a bio gyümölcslevek piacra vezetése óta. Egy bag-in-box 10 palacknak felel meg, tehát megkíméli a környezetet 5 kg üveghulladéktól és az egységára is lényegesen alacsonyabb.
Tipp: amennyiben praktikusabbnak találjuk mindennapi használathoz, egy jól mosható és zárható üveg edénybe öntsük egy kisebb adagot. Fontos, hogy ha az edény kiürült, alaposan mossuk el és szárítsuk meg a következő használat előtt.
A Montecchia Classico 3 literes bag-in-box tartalma megegyezik az 500 ml-es IL CLASSICO extraszűz olívaolajjal.
Olíva fajták: Dritta, Tortiglione, Leccino, Frantoio, Maurino, Moraiolo, Carboncella.
Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
A bag-in-box egy viszonylag innovatív csomagolási megoldás az olívaolaj tárolásában. Az orvosipari minőségű belső tasak lehetővé teszi, hogy az első és az utolsó csepp olívaolaj között ne legyen minőségi romlás, akár több hónapos használat után sem. Az olívaolaj végig védve marad a vákuumnak köszönhetően az oxidatív folyamatoktól, részben a hőtől és teljes mértékben a fénytől - ezek az első szintű károsítói az olajnak. Magyarországon ez a csomagolás nagyon népszerű a bio gyümölcslevek piacra vezetése óta. Egy bag-in-box 10 palacknak felel meg, tehát megkíméli a környezetet 5 kg üveghulladéktól és az egységára is lényegesen alacsonyabb.
Tipp: amennyiben praktikusabbnak találjuk mindennapi használathoz, egy jól mosható és zárható üveg edénybe öntsük egy kisebb adagot. Fontos, hogy ha az edény kiürült, alaposan mossuk el és szárítsuk meg a következő használat előtt.
A Montecchia Classico 5 literes bag-in-box tartalma megegyezik az 500 ml-es IL CLASSICO extraszűz olívaolajjal.
Olíva fajták: Dritta, Tortiglione, Leccino, Frantoio, Maurino, Moraiolo, Carboncella.
Előreláthatóan november első hetében érkezik a friss, szűretlen extraszűz olívaolaj.
A leadott rendelések alapján külön fogunk értesítést küldeni, amikor a termék átvehető vagy a futárszolgálatnak átadtuk a csomagot. Megkérünk mindenkit, hogy a rendeléseket a webshopon keresztül adják le az egyszerűbb feldolgozhatóság érdekében.
Különleges minőségű, intenzív zöld színű szűretlen olívaolaj, mely évente egyszer, közvetlenül az olasz olívaszüret ideje alatt (október második fele - november eleje) kapható nálunk korlátozott mennyiségben.
Ezt az olajat az olajbogyók préselésekor azonnal, közvetlenül palackozzák, ezáltal megtartja eredeti aromáit és illatát. Íze rendkívül karakteres, friss, gyümölcsös, hogy ezt a tulajdonságát élvezhessük, ajánlott rövid időn belül elfogyasztani. Egy-két hónap elteltével az olaj íze intenzitásából veszt ugyan kicsit, de nem romlik, hagyományos olívaolajként fogyasztható tovább.
A szűretlen olívaolaj nem áttetsző, a benne lévő gyümölcshús részecskék adják komplex és intenzív ízét. Javasoljuk friss kenyérre, salátákra, olasz tésztákra csepegtetni, krémlevesek és főzelékek tálalás előtti ízesítésére, vagy koronázzunk meg vele egy csokitorta szeletet!
Kizárólag Leccino fajta olívából készült, különleges minőségű, aranysárga, nagyon lágy, extraszűz olívaolaj. Az íze harmonikus, kellemesen gyümölcsös. Paradicsomhoz, tenger gyümölcseihez, grillezett és fehér húsokhoz, főtt rizshez és zöldségekhez ajánljuk.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
Olíva fajta: Leccino
Intenzív, világos, aranysárga színű olívaolaj. Illata intenzív és harmonikus, melyet az articsóka, saláta, petrezselyem és bazsalikom elegáns kombinációja hat át. Gazdag ízű, paradicsomos, cikóriás, almás és édes mandulás jegyekkel.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
Olíva fajta: Leccino, Frantoio, Dritta, Tortiglione
A Colli Bruni extraszűz olívaolajat teljesen érett olajbogyóból készítik. Az eredmény egy lágy, könnyű, enyhén gyümölcsös olaj, amely minden fajta ételhez, akár főzéshez, akár ízesítéshez is használható.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
A Montecchia Colli Bruni 1 literes palack tartalma megegyezik az 5 literes bag-in-box Colli Bruni extraszűz olívaolajjal.
A Colli Bruni extraszűz olívaolajat teljesen érett olajbogyóból készítik. Az eredmény egy lágy, könnyű, enyhén gyümölcsös olaj, amely minden fajta ételhez, akár főzéshez, akár ízesítéshez is használható.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
A bag-in-box egy viszonylag innovatív csomagolási megoldás az olívaolaj tárolásában. Az orvosipari minőségű belső tasak lehetővé teszi, hogy az első és az utolsó csepp olívaolaj között ne legyen minőségi romlás, akár több hónapos használat után sem. Az olívaolaj végig védve marad a vákuumnak köszönhetően az oxidatív folyamatoktól, részben a hőtől és teljes mértékben a fénytől - ezek az első szintű károsítói az olajnak. Magyarországon ez a csomagolás nagyon népszerű a bio gyümölcslevek piacra vezetése óta. Egy bag-in-box 10 palacknak felel meg, tehát megkíméli a környezetet 5 kg üveghulladéktól és az egységára is lényegesen alacsonyabb.
Tipp: amennyiben praktikusabbnak találjuk mindennapi használathoz, egy jól mosható és zárható üveg edénybe öntsük egy kisebb adagot. Fontos, hogy ha az edény kiürült, alaposan mossuk el és szárítsuk meg a következő használat előtt.
A Montecchia Colli Bruni 5 literes bag-in-box tartalma megegyezik az 1 literes Colli Bruni extraszűz olívaolajjal.
Gazdag aromájú, közepesen gyümölcsös extraszűz olívaolaj. A különböző olívák harmonikus keveréke, amelyben a keserű és pikáns tónusok tökéletesen kiegyensúlyozottak.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
Összetevők: Frantoio, Peranzana, Coratina, Cima di Melfi, Nociara, Fs17, Nocellara, Maiatica, Kalamata és más kísérleti fajta olívák
Ez az extraszűz olívaolaj kizárólag Peranzana fajta olívabogyóból készül, amelyet a 18. században Provanszból importált Olaszországba Sangro herceg.
Illata az összetéveszthetetlen friss olívabogyót idézi, melybe gyógynövények, virágok, zöld paradicsom és frissen vágott búza jegyek keverednek. Íze édesen gyümölcsös, jól kiegyensúlyozott keserű tónusokkal, az utóíz finoman fűszeres, mandulás, articsókás. Nagyon illatos, jól strukturált, de nem agresszív olaj
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
Összetevők: Peranzana olíva
A Torre di Mossa a De Carlo család "történelmi" birtoka, amely e mélyzöld extraszűz olaj születési helye. A Coratina és az Ogliarola Barese fajta olíva az összes helyi olaj fő összetevői. Ez az olívaolaj olyan ízeket tartalmaz, amelyek az igazi extraszűz olaj jelképei. A korlátozott termelés és az elnyert díjak miatt ez egy olyan presztízstermék, amely minden alkalommal gyorsan elkel.
Illata elegáns és kimeríthetetlen, tökéletesen érezhető benne az olívabogyó, ezen kívül vágott fű, articsóka és zöld mandula jegyeket hordoz. Íze a kezdeti édeskés után tartalmas kesernyésséget és intenzív borsos jegyeket tartalmaz.
Tökéletes falat egy egyszerű pirítós kenyérrel, de ideális húsokhoz, carpacciohoz, tésztafélékhez és rizsételekhez is.
Olíva fajta: Coratina
Az íze intenzív és kiegyensúlyozott, enyhén kesernyés, pikáns, egyedi ízjegyekkel rendelkező olaj.
Olíva fajta: Coratina
Olíva fajta: Peranzana
Olíva fajta: Favolosa olíva
A "Felice Garibaldi" extraszűz olívaolaj a DeCarlo birtokon termelt olívabogyóból készül, 100%-ban Ogliarola fajtából, mely a Conca Barese leszármazottja. A szedés után 12 órán belül feldolgozzák.
Aromájában a frissen vágott fű és zöld paradicsom jegyei mellett az olívabogyó illata dominál. Íze lágy és kiegyensúlyozott, enyhén a friss fűre hasonlít, zöldhagyma utóízzel. Finom, mégis élénk, borsos ízekkel stimulálja az ízlelőbimbókat.
Olíva fajta: Ogliarola Barese
A 200-400 méter magasságban termesztett, kizárólag Taggiasca olívából készült olaj színe közepesen sárga, íze lágy és finoman gyümölcsös, zamatos mandula jegyekkel. Ezt a finom olívaolajat sokrétűen használhatjuk: salátákhoz, zöldségekhez, halakhoz, előételekhez és dresszingekhez is. Tengeri ételekre, halakra, tésztákra csepegtetve fűszerként használhatjuk. Sütéshez is kiváló (beleértve az édes süteményeket is).
A Taggiasca a ligúr riviéra menti települések jellegzetes olívafajtája.
Olíva fajta:Taggiasca
Ez az extraszűz olívaolaj kizárólag az Alatri Quattrociocchi gazdaságban termesztett Itrana fajtájú olívabogyóból áll. Gyümölcsös aromájú, fű, csicsóka, zöld paradicsom és alma jegyekkel. Ízében kellemesen kiegyensúlyozott, kesernyés és fűszeres, zöld mandulás.
Olíva fajta: Itrana del Lazio
Erős, testes olaj, édes mandula kellemes ízével. Kesernyés és fűszeres aromája rendkívül harmonikus.
Színe tiszta, aranysárga, intenzív zöld árnyalattal. Illata a friss olajbogyó kellemes gyümölcsössége, gyógynövény illattal, frissen vágott fűvel, articsókával, salátával.
A tisztán Moraiolo fajtából készült extraszűz olívaolaj kivételes érzékszervi tulajdonságokat és nagyon nagy mennyiségű polifenolt garantál. Kiváló egyensúlyban van a keserű és a fűszeres, ami ideális a strukturált ételekhez és azok számára, akik az olívaolaj ízét szeretik érezni az ételeken. Erőteljes növényi illata tökéletes a fűszerezéshez, például pirítóshoz, tonhal salátákhoz, levesekhez és grillezett húshoz. Szerkezete kiválóan alkalmas hosszú főzésre, pl. párolás és pörkölés.
Olíva fajta: Moraiolo
A "Le Tre Colonne" olívaolaj 100%-ban válogatott Coratina fajta olívabogyóból készül.
Illata elegáns és az ízben is érzékelhető zsálya és gyógynövény aromákkal, articsóka jegyekkel. Íze minden tekintetben komplex, lenyűgöző, kesernyés és csípős tónusokkal.
Vörös húsokhoz, hüvelyesekből készült ételekhez, grillezett vagy főtt zöldségekhez ajánljuk.
Olíva fajta: Coratina
A "Le Tre Favolosa" olívaolaj 100%-ban válogatott Favolosa fajta olívabogyóból készül.
Tiszta, friss, zöld színű olaj, fűszeres illattal. Kiegyensúlyozott, csípős tónusú. Ízjegyeiben megtalálható a zöldborsó, a rukkola, a petrezselyem,az oregánó és a mustár.
Levesekhez, grillezett halakhoz, zöldségekhez, hüvelyesekből készült ételekhez ajánljuk.
Olíva fajta: Favolosa