Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Olívabogyó

Mi a különbség a zöld és a fekete olívabogyó között?

A zöld és a fekete olíva esetében ugyanarról a növényről van szó, csak az érés különböző pillanataiban szedik le, ez okozza a színkülönbséget.
A termés nyár elején kezd nőni, a zöld bogyót szeptember magasságában szüretelik, a feketét pedig január környékén. Itt gyorsan érdemes tisztázni, hogy a természetben valójában nincs olyan, hogy fekete olívabogyó. Lilás, rózsaszínes, szürkés, sötétbarnás van (ezek az érettek, amelyeket későn szüretelnek) – a boltokban kapható koromfekete legtöbbször szulfáttal festett, ezért is van olyan jellegzetes, fémes mellékíze (a Buono!-nál kaphatóak nem ilyenek :) ).
Bár ugyanazon a fán nőnek, az eltérő kezelési eljárások miatt egész más beltartalmuk lesz a más-más színű bogyóknak. A zöldben jóval több a só, a sötétebb árnyalatúakban több olaj található. A bogyó olajtartalma a lilásodás idején van a csúcson; a legjobb olívaolajakat éppen ezért a lila olívabogyókból készítik, egyéb hozzáadott anyagok nélkül, csupán sajtolással. Az így keletkező olívaolajat hívják extra szűznek. Energiatartalmuk is eltér: 15 gramm zöld olívában 20, ugyanennyi feketében viszont 25 kalória található.
A teljes cikket itt olvashatod el >>>
Rendezés:
Nézet:

Az óriás Cerignola olajbogyó a legnagyobb és legattraktívabb olasz olíva fajta.
Húsa lágy, íze édes, kukoricához hasonló.
Tökéletes önmagában, előételként fogyasztva is, vagy tálaljuk hidegtál mellé.

Összetevők: olajbogyó 66%, víz 30%, só 2%, aszkorbinsav 1%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

4.400 Ft
✓ Készleten
A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.
2.300 Ft
✓ Készleten
A Ranise hagyományos családi receptje alapján készült gasztronómiai különlegesség.

Az olajbogyókat vízben és sóban tárolják és rozmaring, kakukkfű és babérlevél hozzáadásával ízesítik. Egyedülálló ízének köszönhetően a legegyszerűbb ételeket is feldobja. A hagyományos ételek, mint például nyúlhús, pizza, halételek, szószok és mártások kiváló kísérője és ízesítője.

Felbontott állapotban a sóoldattal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

Összetevők: Taggiasca olajbogyó, víz, só, rozmaring, kakukkfű, babérlevél, savanyúságot szabályzó: citromsav.
1.900 Ft
✓ Készleten
A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.
3.800 Ft
Beszerzés alatt

Liguriai Taggiasca olívabogyó extraszűz olívaolajban eltéve, gyógynövényekkel ízesítve.
Tökéletesen illik paradicsomos ételekhez, rizshez, salátákhoz és mártásokhoz, vagy előételként is fogyaszthatjuk.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

Összetevők: magozott Taggiasca olívabogyó (62%), extraszűz olívaolaj (35%), só, természetes aromák, savanyítószer (citromsav).
Annak ellenére, hogy az előállítási folyamatban a lehető legnagyobb gondossággal járnak el, mag előfordulhat a termékben.

6.900 Ft
✓ Készleten
A Gaeta olívát az olasz olívák fekete gyöngyének is nevezik, ismert Itrana, Aitanella, Cicero, Gaetana, Gitana, Olivacore, Reitana és Velletrana néven is, a Kalamata bogyók egyik alfajtája. Termesztése Rómától a lazio-i vidékig terjed, a zölden szedett bogyót,nyolc hónapig csupán vízben és sóban érlelik.
Előételként, pirítós mellé, vagy tésztaételekhez ajánljuk.

Felbontott állapotban a sóoldattal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

Összetevők: Itrina del Lazio fajta olajbogyó (Gaeta), víz, só.
2.600 Ft
Beszerzés alatt
Liguriai Taggiasca olívabogyó extraszűz olívaolajban eltéve, gyógynövényekkel ízesítve.
Tökéletesen illik paradicsomos ételekhez, rizshez, salátákhoz és mártásokhoz, vagy előételként is fogyaszthatjuk.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

Összetevők: magozott Taggiasca olívabogyó (63%), extraszűz olívaolaj (35%), só, természetes aromák, savanyúságot szabályzó: citromsav.
Annak ellenére, hogy az előállítási folyamatban a lehető legnagyobb gondossággal járnak el, mag előfordulhat a termékben.
2.100 Ft
✓ Készleten
A Ranise hagyományos családi receptje alapján készült gasztronómiai különlegesség.

Az olajbogyókat vízben és sóban tárolják és rozmaring, kakukkfű és babérlevél hozzáadásával ízesítik. Egyedülálló ízének köszönhetően a legegyszerűbb ételeket is feldobja. A hagyományos ételek, mint például nyúlhús, pizza, halételek, szószok és mártások kiváló kísérője és ízesítője.

Felbontott állapotban a sóoldattal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

Összetevők: Taggiasca olajbogyó, víz, só, rozmaring, kakukkfű, babérlevél, savanyúságot szabályzó: citromsav.
4.200 Ft
✓ Készleten