Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > >

Filotea


A Filotea nevet elsőként Szent Ferenc használta a keresztény irodalom egyik legszebb könyvében: "Filotea - bevezetés egy elkötelezett élethez". A Filotea egy kisvállalkozás Marche tartomány közepén, mely a helyi hagyományos receptek alapján készíti tésztáit. A kiváló íz elsődleges fontosságú, ezért a tészta előállítása nemcsak aprólékos feldolgozási módszereken alapul, hanem minden előkészítési fázis gondos ellenőrzésén is, kezdve a durumbúza, liszt és a tojás kiválasztásával.

A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget, valamint a tésztát alacsony hőmérsékleten, nagyon lassan szárítják ki. Ez a különleges szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző hagyományos ízeket. Ez a türelmes, kézműves előkészítés garantálja azt a kiváló terméket, amely hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

A fentieknek köszönhetően a Filotea tészták főzési ideje nagyon rövid, viszont tartóssága a szárításnak köszönhetően 2 év.
Rendezés:
Nézet:
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Spaghetti hosszúságú, lapos tészta. Jól illik halszószokhoz, vagy a tradicionális genova-i pesztóhoz.

Összetevők: durum búzadara,tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 3 perc

Mihez ajánljuk?
halszószok, pesto
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

A tészta a szicíliai Taorminából származó citrommal készült. Tökéletes fehér mártással, vagy krémmel készült kagylóhoz, sonkához, borsóhoz.

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú), citrom (2%)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 4 perc

Mihez ajánljuk?
halas mártások, túrós tészta
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Ezt az 1 cm széles tésztafajtát húsos és halas szószokhoz ajánljuk.

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 4 perc

Mihez ajánljuk?
paradicsommártások, könnyű, tejszínes mártások, pesto
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

A tészta a peperoncino chilipaprikával ízesített. Tökéletes fehér vagy vörös mártással, húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez.

Főzési idő (al dente): 3 perc

Mihez ajánljuk?
Arrabbiata, Amatriciana, Aglio e Olio
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

A tészta jellemzően fekete színét úgy kapja, hogy az összetevők közé tintahal tintát kevernek.

Főzési idő (al dente): 5 perc

Mihez ajánljuk?
halas mártások
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

A tésztához spenótot adnak, melytől jellegzetesen zöld színét kapja. Egyszerű paradicsomszósszal, vagy zöldségszósszal ajánljuk.

Főzési idő (al dente): 3 perc

Mihez ajánljuk?
zöldséges mártások
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Ezt a fettuccine-nél kicsit szélesebb tésztafajtát húsos ragukhoz ajánljuk

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 4 perc

Mihez ajánljuk?
bármilyen paradicsomos mártás, halas ragu
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

A lasagne tészta kiválóan alkalmas fehér- és vöröshúsokhoz, vagy halas és zöldséges ételek készítéséhez is.

Főzési idő (al dente): 2 perc
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Ezt a tagliatelle-nél kicsit szélesebb tésztafajtát húsos, vadas szószokhoz ajánljuk

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 4 perc

Mihez ajánljuk?
gombás tészták, darabos zöldségmártások, vadhúsos raguk, túrós tészta
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Ezt a szögletes spahgetti tésztát húsos és halas szószokhoz ajánljuk.

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 3 perc

Mihez ajánljuk?

friss paradicsommártás és húsos ragu
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Ezt a szögletes spahgetti tésztát húsos és halas szószokhoz ajánljuk.

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 1 perc
1.400 Ft
✓ Készleten
A Filotea tojásos tésztáit "nagymamáink" hagyományos Marche-i receptje alapján készítik: csak a a legjobb tojás, durumbúza és lisztkeverék garantálja a tökéletes minőséget. A lassú, alacsony hőmérsékleten történő szárítási folyamat biztosítja a házi tésztákra jellemző ízeket és a 24 hónapos eltarthatóságot. A tészta hihetetlenül könnyű és emészthető, miközben a durván texturált felület rendkívüli módon beszívja a szószokat, kiemelve az összes összetevő ízét.

Összetevők: durum búzadara, tojás (30%), búzaliszt (00 típusú)
Allergének: tojás, glutén

Főzési idő (al dente): 6 perc
1.400 Ft
✓ Készleten