Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü
Itt jársz éppen: Kezdőlap > Tészta >

Buono!

Buono!

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio La Maiella manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát, és kizárólag hegyi forrásvizet használnak, a Maiella-hegy lábán található kis üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.
Rendezés:
Nézet:

A legismertebb olasz hosszú tészta, a kistermelők bronzfejen keresztül nyomják át a tésztát, így a felülete érdes lesz. Ez amiatt fontos, hogy a mártás kellőképpen megtapadjon a tésztán és így lesz olaszosan villára feltekerhető. Ez is a tészta egyik minőségi jelzője.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 7 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, Spaghetti alla amatriciana, Carbonara, Spaghetti alla vongole (kagylós spaghetti)

1.200 Ft
✓ Készleten

Rusztikusabb, vastagabb spaghetti-féle, talán a legjobb példája annak, hogy azonos mártással egy kisebb méreteltérés is a tésztafajtában meglepően más eredmény ad. Egy Carbonara vagy akár egy egyszerű bazsalikomos-paradicsomos mártás más állagot és ízt tud produkálni ezzel a vastagabb spaghettivel.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Carbonara, paradicsomos mártások, Spaghetti alla amatriciana

1.200 Ft
✓ Készleten

A tészta a chitarra nevű háztartási eszközről kapta nevét, amit hagyományosan Abbruzzo tartományhoz visszavezethető. Ez egy fakeret, amelyen fémhúrok vannak kifeszítve és a háziasszonyok ezen készítették ezt a szögletes spaghetti-félét. Felületének köszönhetően különösen ajánlott húsos ragukhoz.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Abbruzzo-i "Chitarra con le pallottine" (4-5 mm-es húsgombóccal készült paradicsommártás), paradicsommártás

1.200 Ft
✓ Készleten

Enyhén ovális, lapos spaghetti, helyenként bavette néven is ismerik. Hagyományosan halas ételekhez szokták használni.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 6 perc

Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto

1.200 Ft
✓ Készleten
Róma vidékének közkedvelt, hagyományos tésztájának egyike. A neve azt jelenti: lyukacsos, mert lényegében egy vastag spaghetti, kis lyukkal a közepében.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Hagyományosan Amatriciana mártáshoz, cacio e pepe, pesto és friss koktélparadicsom
1.200 Ft
✓ Készleten

A gyerekek egyik nagy kedvence, formájának köszönhetően kiválóan felveszi a krémesebb mártásokat.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, tejszínes mártások, hideg tésztasaláták

1.200 Ft
✓ Készleten

Puglia tartomány leghíresebb tésztája, amit egy helyi brokkoli-félével (Cime di rapa) szoktak készíteni. Kiválóan alkalmazható egyéb darabos mártásokkal is.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Apróra vágott leveles zöldségek (mangold, brokkoli, radicchio), túrós tészta, darabos mártások

1.400 Ft
✓ Készleten

Sok legenda övezi ezt a tésztafajtát, valaki azt mondja azért papfojtó, mert egy falánkabb pap vesztét okozta evés közben. Más legenda szerint, mivel ez volt az a tészta, amit a papok kaptak helyenként a tized részeként is, a rossz nyelvek burkoltan gúnyolódtak rajta.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 11 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, húsos mártások, pesto

1.600 Ft
Beszerzés alatt

Genova város híres tésztaformája, amit hagyományosan a Pesto alla Genovese mártással párosítanak.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 12 perc

Mihez ajánljuk?
Pesto, garnélrarákos mártás, krémes mártások

1.600 Ft
✓ Készleten

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Klasszikus rakott tészták, töltött tészták, spenóttal és ricottával töltött tésztához.

1.400 Ft
✓ Készleten

Ahogy sejtethető ez a tészta a Calamari halfajtáról kapta a nevét, mivel mérete és állaga hasonlít a főtt calamari gyűrűkre.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Tengeri herkentyűk, halas ragu, töltve rakott tésztának

1.400 Ft
✓ Készleten

Összetétel: durumliszt, víz

Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Tengeri herkentyűk, halas ragu, töltve rakott tésztának

1.400 Ft
✓ Készleten