Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Lisztek és gabonafélék

Rendezés:
Nézet:

 

Minőségét megőrzi: 15/11/2018

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. A helyi gabonatermelési szokások biztosítják, hogy az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.

A termék ökológiai gazdálkodásból származik, a legjobb Langa búzából.

Tartósítószer mentes.

Próbáld ki házi tészta, pizza, gnocchi készítéséhez.

1.500 Ft
Beszerzés alatt

Nagyobb és nehezebb, mint a lágy búza, nagyon tápláló és gluténben gazdag, a durum búzát szinte kizárólag tésztakészítésre használják. A Sobrino a déli búza legjobbjaiból válogat.

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. A helyi gabonatermelési szokások biztosítják, hogy az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.

A termék ökológiai gazdálkodásból származik.
1.500 Ft
✓ Készleten

Kompenzálva az alacsony hozamot megfelelő árral, a Sobrino malomnak sikerült elérnie, hogy a helyi termelők folyamatosan biztosítsák a csúcsminőségű kukoricát a kiváló minőségű kukoricadara előállításához. A kőmalomban történő őrlés fokozza az érzékszervi jellemzőket, hogy a lisztben a kukorica minden íze és illata megmaradhasson.

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. A helyi gabonatermelési szokások biztosítják, hogy az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.

A termék ökológiai gazdálkodásból származik, saját kukoricakeverékből, kőmalomban őrölve, részlegesen átszitálva.

Tartósítószer mentes.
2.700 Ft
✓ Készleten

Nagyon egészséges gabonaféle, takarmányként is használták. Már a vikingek és a római gladiátorok is fogyasztották, erjesztett levét pedig az ókori Egyiptomban itták.
Az árpa fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre. Fontos tudni, hogy ez a legnagyobb nyomelem tartalmú gabonaféle. Tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort is. Rendkívüli rosttartalma miatt az emésztést igen kedvezően befolyásolja, emellett megnyugtatja az idegrendszert, és vizelethajtó hatása is van.

A zsidó konyha egyik meghatározó alapanyaga, rendszeresen kerül belőle a sóletbe, de levesekben is gyakran előfordul. Tibetben lisztet őrölnek belőle, Marokkóban sütemény alapanyaga, Japánban szépítőszerként fogyasztják. Azoknál a népcsoportoknál, ahol a gersli alapvető élelmiszer, a szívproblémák és szívbetegségek szinte egyáltalán nem léteznek.

Az árpagyöngyöt érdemes felhasználás előtt néhány órára beáztatni, főzési ideje így is jó kétszerese a rizsének, felhasználása is ehhez hasonló. Készülhet a beáztatott árpagyöngyből a zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is.

Sokan sosem hagynák ki a töltött káposztából a gerslit, ami valóban gazdagabbá, kiadósabbá teszi. Árpagyönggyel helyettesítik sok helyen – a hagyományosan búzából készülő - kuszkuszt. A rizottóhoz hasonló piláf is elképzelhető rizs vagy bulgur helyett főtt árpagyönggyel készítve, a lényeg a fűszerezés.

Gersliből készülhet édes gabonakása is, ezeket feldobhatjuk piros gyümölcsökkel, fahéjjal, szegfűszeggel, így egészséges desszert lesz a jutalmunk.

Az árpából készült kávé az egyik legfontosabb kávéhelyettesítő, Olaszországban nem is lehet koffeinmentes kávét kapni, helyette caffé d’orzo vagy egyszerűen csak orzo (orzo=árpa) néven találjuk az olasz kávézókban ezt az egészséges finomságot, de a „macikávé” összetevői között is megtaláljuk a cikória mellett.

1.900 Ft
✓ Készleten

A hajdina, vagy másik nevén pohánka a keserűfűfélék családjába tartozik, ennek ellenére a hétköznapi szóhasználatban gyakorta a gabonafélék között említik. Ennek oka az, hogy a bükkfa terméséhez hasonlóan barnás-feketés terméshéjjal borított, jellegzetesen háromélű szemtermését a búzához hasonlóan használják fel.

Az őshazájaként az Ázsia középső, mérsékelt égövi területeit jelölik meg, innen kezdte el hódító útját és gyakorlatilag Japánon, Kínán át egész Európában mindennap fogyasztották. A burgonya és a búza elterjedésével egyre inkább háttérbe szorult.
Napjainkban a reformtáplálkozás hívei terjesztése által egyre népszerűbb lesz.

Tápértékét jellemzően a szénhidráttartalma adja, de a hagyományos gabonafélékkel eltérően a hajdina rosttartalma kiemelkedő. Aminósav-összetételét tekintve is sokkal kedvezőbb.
Magas a kalcium- és magnéziumtartalma, és az sem elhanyagolható, hogy a magas káliumtartalma, míg nátriumban meglehetősen szegény.
Emellett igen értékes vitaminforrás (E-, B1- és B2-vitaminok) illetve flavonoid és rutin (P-vitamin) tartalma miatt többek között pl. a sugárkezelések okozta egészségkárosodásnak is kiváló gyógyszere.

A kis háromszögletű magnak már nyersen, szárazon is erős illata van, és megfőzve is igencsak karakteres ízű. Felhasználás előtt mindenképpen érdemes szűrőben, meleg vízzel alaposan átmosni. Kellemes plusz aromát kap, ha elkészítés előtt megpirítjuk. Áztatás nélkül is viszonylag hamar megfő, előzetes áztatással pedig tovább rövidíthető ez az idő; sőt, bizonyos ételekbe akár nyersen is kerülhet. Ha főszerepben nem rajongunk jellegzetes ízéért, használjuk mellékszereplőként ételeinkbe ezt az amúgy igen egészséges alapanyagot.

2.500 Ft
✓ Készleten

A tönkölybúza, vagy más néven ősbúza gyógyír lehet az úgynevezett "civilizációs" betegségekre, ezért nem hiányozhat a minőségi- és egészséges étrendből. Szinte mindenféle tápanyagot tartalmaz és kiválóan erősíti az immunrendszert.

Könnyen emészthető, magas rosttartalma tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést és csökkenti az érelmeszesedést. A tönköly gabona kevesebb kalóriát is tartalmaz, alacsony glikémiás indexszel.
Nagy mennyiségű B-vitamin (B1, B2, B6) és E-vitamin található benne, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost. Hosszú távú, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint s az érfalakon lerakódott zsírréteg.

Alacsony kalóriatartalmával jól alkalmazható fogyókúrás étrendekbe, kis mennyiségben is csillapítja az éhségérzetet. Arra azonban figyeljünk, hogy a tönköly nem gluténmentes, lisztérzékenyek diétájában nem alkalmazható.

A tönköly felhasználási területe igen széleskörű. A tönkölybúzából készülhet dara, liszt, száraztészta, sőt sör is. a korpája is nagyon hasznos alapanyag. A szemes tönkölybúza is jó alapanyag, akár müzlibe is keverhetjük, de rizs helyett köretként is fogyasztható.

2.600 Ft
✓ Készleten