Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Lisztek és gabonafélék

Rendezés:
Nézet:
A Classica lisztkeveréket válogatott olasz és külföldi eredetű, finom búzaszemek őrlésével állítják elő.
Ajánlott közepes érlelési idejű tészták elkészítéséhez, tökéletes nápolyi pizza alapanyag, gnocchi és kenyér készítéséhez is remek választás.
- magas hőmérsékletnek kiválóan ellenáll, ezért ideális fatüzelésű kemencés sütéshez is
- ideális kelesztési idő: 8-10 óra
700 Ft
✓ Készleten

Az Ideale olasz lágy szemű liszt. Könnyen használható és tökéletes a hagyományos pizzakészítéshez. Alkalmas egylépcsős készítésű tésztákhoz, rövid kelesztési idővel.
- alacsonyabb hőfokon történő sütéshez gáz/elektromos sütőben
- ideális kelesztési idő: 3-6 óra

2.900 Ft
Beszerzés alatt
Jellemzőinek és nagyon alacsony ásványi sótartalmának köszönhetően ez a liszt tökéletes mind kézi, mind gépi tésztakészítéshez is.
Ideális friss tészták, töltött tészták és gnocchi készítéséhez.
750 Ft
✓ Készleten
Köszönhetően a legjobb durumbúza fajták okos keverékének, ez a termék minőségi glutént tartalmaz, amely kiválóan alkalmas kenyérsütésre és rendkívül tápláló.
Friss tészták, töltött tészták és kenyér sütésére ajánljuk.
1.000 Ft
Beszerzés alatt

A Pastificio Gentile minőségi, kétszer őrölt durumbúzalisztje ökológiai gazdálkodásból származik.

A lisztet tésztakészítés mellett kenyér-, pizza- és édességkészítéshez is használhatjuk.

Tészta: adjunk hozzá vizet és gyúrjuk tésztává
Kenyér: a liszt felhasználásával egyedi ízt érhetünk el
Pizza: ha ropogós pizzatésztát szeretnénk
Édességek: a liszttel különleges ízt adhatunk süteményeinknek

Nyomokban szóját tartalmazhat.

950 Ft
✓ Készleten

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. A helyi gabonatermelési szokások biztosítják, hogy az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.


A termék ökológiai gazdálkodásból származik, a legjobb Langa búzából.

Tartósítószer mentes.

Próbáld ki házi tészta, pizza, gnocchi készítéséhez.

1.600 Ft
Beszerzés alatt

A tönkölybúza, vagy más néven ősbúza gyógyír lehet az úgynevezett "civilizációs" betegségekre, ezért nem hiányozhat a minőségi- és egészséges étrendből. Szinte mindenféle tápanyagot tartalmaz és kiválóan erősíti az immunrendszert.

Könnyen emészthető, magas rosttartalma tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést és csökkenti az érelmeszesedést. A tönköly gabona kevesebb kalóriát is tartalmaz, alacsony glikémiás indexszel.
Nagy mennyiségű B-vitamin (B1, B2, B6) és E-vitamin található benne, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost. Hosszú távú, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint s az érfalakon lerakódott zsírréteg.

Alacsony kalóriatartalmával jól alkalmazható fogyókúrás étrendekbe, kis mennyiségben is csillapítja az éhségérzetet. Arra azonban figyeljünk, hogy a tönköly nem gluténmentes, lisztérzékenyek diétájában nem alkalmazható.

A tönköly felhasználási területe igen széleskörű. A tönkölybúzából készülhet dara, liszt, száraztészta, sőt sör is. a korpája is nagyon hasznos alapanyag. A szemes tönkölybúza is jó alapanyag, akár müzlibe is keverhetjük, de rizs helyett köretként is fogyasztható.

2.800 Ft
✓ Készleten

Nagyobb és nehezebb, mint a lágy búza, nagyon tápláló és gluténben gazdag, a durum búzát szinte kizárólag tésztakészítésre használják. A Sobrino a déli búza legjobbjaiból válogat.

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. A helyi gabonatermelési szokások biztosítják, hogy az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.

A termék ökológiai gazdálkodásból származik.
1.600 Ft
✓ Készleten

Kompenzálva az alacsony hozamot megfelelő árral, a Sobrino malomnak sikerült elérnie, hogy a helyi termelők folyamatosan biztosítsák a csúcsminőségű kukoricát a kiváló minőségű kukoricadara előállításához. A kőmalomban történő őrlés fokozza az érzékszervi jellemzőket, hogy a lisztben a kukorica minden íze és illata megmaradhasson.

A Sobrino malom organikus liszteket készít kézműves és otthoni kenyérkészítéshez. A helyi gabonatermelési szokások biztosítják, hogy az alapanyagok nem génmódosítottak, valamint az őrlés folyamata olyan módszerekkel zajlik, amelyek megőrzik a késztermék tápanyagtartalmát és javítják a liszt minőségét.

A termék ökológiai gazdálkodásból származik, saját kukoricakeverékből, kőmalomban őrölve, részlegesen átszitálva.

Tartósítószer mentes.
2.800 Ft
✓ Készleten
A polenta egy hagyományos olasz étel, amelyet kukoricalisztből készítenek.
A különféle regionális receptek szerint általában vadhúsok és halak mellé, vagy sajttal ízesítve tálalják.

Ezt a kész polentát a Tartuflanghe vajjal, sajttal és szarvasgombával ízesítette. Kiváló köret tejszínes halételek, gombás és húsos mártások mellé.
3.900 Ft
✓ Készleten

Nagyon egészséges gabonaféle, takarmányként is használták. Már a vikingek és a római gladiátorok is fogyasztották, erjesztett levét pedig az ókori Egyiptomban itták.
Az árpa fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és a koleszterinszintre. Fontos tudni, hogy ez a legnagyobb nyomelem tartalmú gabonaféle. Tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort is. Rendkívüli rosttartalma miatt az emésztést igen kedvezően befolyásolja, emellett megnyugtatja az idegrendszert, és vizelethajtó hatása is van.

A zsidó konyha egyik meghatározó alapanyaga, rendszeresen kerül belőle a sóletbe, de levesekben is gyakran előfordul. Tibetben lisztet őrölnek belőle, Marokkóban sütemény alapanyaga, Japánban szépítőszerként fogyasztják. Azoknál a népcsoportoknál, ahol a gersli alapvető élelmiszer, a szívproblémák és szívbetegségek szinte egyáltalán nem léteznek.

Az árpagyöngyöt érdemes felhasználás előtt néhány órára beáztatni, főzési ideje így is jó kétszerese a rizsének, felhasználása is ehhez hasonló. Készülhet a beáztatott árpagyöngyből a zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is.

Sokan sosem hagynák ki a töltött káposztából a gerslit, ami valóban gazdagabbá, kiadósabbá teszi. Árpagyönggyel helyettesítik sok helyen – a hagyományosan búzából készülő - kuszkuszt. A rizottóhoz hasonló piláf is elképzelhető rizs vagy bulgur helyett főtt árpagyönggyel készítve, a lényeg a fűszerezés.

Gersliből készülhet édes gabonakása is, ezeket feldobhatjuk piros gyümölcsökkel, fahéjjal, szegfűszeggel, így egészséges desszert lesz a jutalmunk.

Az árpából készült kávé az egyik legfontosabb kávéhelyettesítő, Olaszországban nem is lehet koffeinmentes kávét kapni, helyette caffé d’orzo vagy egyszerűen csak orzo (orzo=árpa) néven találjuk az olasz kávézókban ezt az egészséges finomságot, de a „macikávé” összetevői között is megtaláljuk a cikória mellett.

2.100 Ft
✓ Készleten