Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak rendszer és személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatvédelmi tájékoztatónkat itt tudod elolvasni.
Elfogadom
Termékek Menü

Sózott halféleségek

Rendezés:
Nézet:

Ezeket a szardellákat fenntarthatóan halásszák a Földközi-tengeren, majd feldolgozzák és kézzel csomagolják. Más halakkal ellentétben a szardella bőséges és nem veszélyezteti kihalás.
Cetara egy kis halászváros Campania partja mentén, Nápoly közelében, híres a kiváló minőségű szardella előállításról.

Olaszországban a szardellát sok különböző előételnél frissen fogyasztják, sóban vagy olajban tartósítva. Sok fogyasztó a szardellát a sóssággal azonosítja. A római időkig visszanyúló eljárás, a bőségesen rendelkezésre álló, kis mediterrán halak sóval való tartósítása remek módja annak, hogy a fűszerként tárolják a kamrában.

A szardellák fokozzák az élelmiszerek ízét, természetes sós ízt adnak hozzá, használják például tenger gyümölcseihez, pizzákhoz, tésztákhoz, salátákhoz és mártásokhoz.
Párosítás: Crostini, vaj, grillezett paprika, nagyszerű friss kenyérrel és vajjal, pizzán, tésztaszószban, salsa verde és tartármártás készítéséhez.

Összetevők: szardella (engraulis encrasicolus), napraforgóolaj, só

2.000 Ft
Raktáron

Ezeket a szardellákat fenntarthatóan halásszák a Földközi-tengeren, majd feldolgozzák és kézzel csomagolják. Más halakkal ellentétben a szardella bőséges és nem veszélyezteti kihalás.
Cetara egy kis halászváros Campania partja mentén, Nápoly közelében, híres a kiváló minőségű szardella előállításról.

Olaszországban a szardellát sok különböző előételnél frissen fogyasztják, sóban vagy olajban tartósítva. Sok fogyasztó a szardellát a sóssággal azonosítja. A római időkig visszanyúló eljárás, a bőségesen rendelkezésre álló, kis mediterrán halak sóval való tartósítása remek módja annak, hogy a fűszerként tárolják a kamrában.

A szardellák fokozzák az élelmiszerek ízét, természetes sós ízt adnak hozzá, használják például tenger gyümölcseihez, pizzákhoz, tésztákhoz, salátákhoz és mártásokhoz.
Párosítás: Crostini, vaj, grillezett paprika, nagyszerű friss kenyérrel és vajjal, pizzán, tésztaszószban, salsa verde és tartármártás készítéséhez.

Összetevők: szardella (engraulis encrasicolus), napraforgóolaj, só

4.200 Ft
Raktáron
Hagyományos mediterrán finomság: sózott, szárított, préselt halikra. Egyszerre sóz és aromatizál, íze koncentrált, mégis lágy és elegáns.
Előállítása kézműves munka: a halból sértetlenül, ikrazacskóval együtt kell kiemelni az ikrát, sózni, falapok közt préselni, szárítani.

Tálalhatjuk előételként lágy olívaolajjal, néhány csepp citrommal és pirítóssal. Sok salátához is illik: vékonyra vágott retekre, édesköményre, zellerszárra, rukolára, esetleg paradicsomra. Szardínián előszeretettel párosítják a helyi articsókával. Tésztaételek közül klasszikusan linguinével tálalják.
2.400 Ft
Raktáron
Az Amalfi-parton található Cetara gasztronómiai hagyományának egyik specialitása, mely tradicionális recept alapján készül.

Kóstold meg ezt a különleges terméket, mely eredetileg az amalfi szerzetesek receptjeiből származik! A szardella kivonat sózásának és szűrésének rituáléját nemzedékről-nemzedékre adták át, garantálva az ízletes és egészséges terméket, mely vitaminokban gazdag és könnyen emészthető.
Próbáld ki a szardella mártást egy nagy tál spaghettivel, kis chili paprikával, fokhagymával és petrezselyemmel... olyan étel, mely minden ínyenc számára tökéletes!
2.500 Ft
Raktáron