Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Hüvelyesek

Rendezés:
Nézet:
Ökológiai termelésből származó termék.

A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterráneum országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens.Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel. A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat! viszonylag magas a szénhidráttartalma).

Olaszországban népszerű étel a toszkán csicseriborsó lepény, vagy a csicseriborsó leves, de szinte mindenhez használható: salátákhoz, tésztaételekhez, köretként, ebből készül a falafel is, vagy készíthetünk humuszt belőle.
1.600 Ft
✓ Készleten
Ökológiai termelésből származó termék.

Sokkal nagyobb a rosttartalma és alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos csicseriborsóé, ezért kiválóan szabályozza a vércukorszintet. Rosttartalma rendkívül magas. Jelentős mennyiségű folsavat és magnéziumot tartalmaz. 

Széles körben használják főként közel-keleti és indiai ételekhez, mint a falafel, a humusz és a curry.
Levesnek, főzeléknek, pürének és egyéb tartalmas, jól roboráló ételnek készíthetjük.
1.400 Ft
✓ Készleten