Bergamott
Paccheri tészta bergamottal ízesítve. Gazdag tenger gyümölcsei vagy tonhalas szószokkal javasoljuk.
Főzési idő: 15-18 perc
Ezeket a szardellákat fenntarthatóan halásszák a Földközi-tengeren, majd feldolgozzák és kézzel csomagolják. Más halakkal ellentétben a szardella bőséges és nem veszélyezteti kihalás.
Első pillantásra meglepő kombinációnak tűnhet a szardella és a bergamott, de kóstolás után kiderül, hogy kifejezetten harmonikus, remek arányérzékkel eltalált ízpárosításról van szó.
Olaszországban a szardellát sok különböző előételnél frissen fogyasztják, sóban vagy olajban tartósítva. Sok fogyasztó a szardellát a sóssággal azonosítja. A római időkig visszanyúló eljárás, a bőségesen rendelkezésre álló, kis mediterrán halak sóval való tartósítása remek módja annak, hogy a fűszerként tárolják a kamrában.
A szardellák fokozzák az élelmiszerek ízét, természetes sós ízt adnak hozzá, használják például tenger gyümölcseihez, pizzákhoz, tésztákhoz, salátákhoz és mártásokhoz.
Milyen tésztához ajánljuk?linguine, tagliatelle, tintahalas fekete spaghetti, citromos fettuccine
Tagliolini tészta bergamottal ízesítve. Leginkább könnyű tejszínes vagy tenger gyümölcsei szószokkal javasoljuk.
Főzési idő: 10-12 perc.
A hagyománnyá vált módszert követve a kalabriai bergamott gyümölcsöket a birtok olíváival együtt zúzzák össze. Az eredmény egy enyhén kesernyés, de illatos citrusolaj. Ezt az olajat hal carpaccio-hoz, sütőtök leveshez, kagylós és halas tésztához, halas salátákhoz ajánljuk. Ezen kívül ideális bergamottos rizottó készítéséhez, kagyló marináláshoz, sült halakhoz, vagy bátran próbáld ki kekszek és sorbet-ek készítéséhez is.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
A hagyománnyá vált módszert követve a kalabriai bergamott gyümölcsöket a birtok olíváival együtt zúzzák össze. Az eredmény egy enyhén kesernyés, de illatos citrusolaj. Ezt az olajat hal carpaccio-hoz, sütőtök leveshez, kagylós és halas tésztához, halas salátákhoz ajánljuk. ezen kívül ideális bergamottos rizottó készítéséhez, kagyló marináláshoz, sült halakhoz, vadak előkészítéséhez, vagy bátran próbáld ki kekszek és sorbet-ek készítéséhez is.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
A termékek szigorúan organikusak, és az ECOGRUPPO ITALIA 3E18 / 01. Sz. szakasza szerint Calabria földjein termesztik. A legjobb új ital díját nyerte Veronában 2011-ben, a Vinitaly 2011-en, és ma az egyik leginkább exportált ital Dél-Olaszországból.
Sokféle módon élvezheted, közvetlenül, vagy koktélokban is. Koktélrecepteket lentebb, a További információknál találsz.
A termékek szigorúan organikusak, és az ECOGRUPPO ITALIA 3E18 / 01. Sz. szakasza szerint Calabria földjein termesztik. A legjobb új ital díját nyerte Veronában 2011-ben, a Vinitaly 2011-en, és ma az egyik leginkább exportált ital Dél-Olaszországból.
Sokféle módon élvezheted, közvetlenül, vagy koktélokban is.
Pasztőrözött bergamottlé, friss gyümölcsből és hozzáadott cukor nélkül. A vitaminokkal és antioxidánsokkal gazdag bergamott segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.
Előnyei:
- segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét
- szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segít
- nagy mennyiségben tartalmaz C, B1, B2, A és E vitamint
- antioxidáns hatású
Összetevők: bergamott lé 100%
Igazi tonik íz friss bergamottal!
A bergamott egy Calabriai gyümölcs, melynek számos előnye van a szív- és érrendszeri és a koleszterin-problémák megelőzésében. Fedezd fel a Calabriai nap ízét az italban, mely ötvözi Olaszország ízeit és hagyományait!
A termékek szigorúan organikusak, és az ECOGRUPPO ITALIA 3E18 / 01. Sz. szakasza szerint Calabria földjein termesztik. A legjobb új ital díját nyerte Veronában 2011-ben, a Vinitaly 2011-en, és ma az egyik leginkább exportált ital Dél-Olaszországból.
Sokféle módon élvezheted, közvetlenül, vagy koktélokban is.
A praktikus kis doboz csomagolásban mindig kéznél lehetnek a cukorkáid.
A bergamott egy Calabriai gyümölcs, melynek számos előnye van a szív- és érrendszeri és a koleszterin-problémák megelőzésében. Fedezd fel a Calabriai nap ízét az italban, mely ötvözi Olaszország ízeit és hagyományait!
A termékek szigorúan organikusak, és az ECOGRUPPO ITALIA 3E18 / 01. Sz. szakasza szerint Calabria földjein termesztik. A legjobb új ital díját nyerte Veronában 2011-ben, a Vinitaly 2011-en, és ma az egyik leginkább exportált ital Dél-Olaszországból.
Sokféle módon élvezheted: szörpként, koktélokban, vagy használd sütemények készítéséhez! Koktélreceptet lejjebb találsz a További termékinformációknál.
Szörpként javasolt higítási arány: 1:5
A bergamott egy meghatározó gyümölcs Calabria tartományban, ahol ez a citrusféle legnagyobb termőterülete megtalálható . A bergamott esszenciát a citrus héjából nyerik ki, parfümalapanyagként sokunk számára felismerhető karakteres illata, emellett az orvostudomány is felhasználja pozitív tulajdonságai miatt - kitűnő antiszeptikum, bőrsérülések kezelésére használják, illata azonnali frissítő hatással bír. A gasztronómiában felhasználása a citroméhoz hasonló: üdítők, teák, édességek, sütemények, piskótafélék ízesítésére.
Figyelem! A termék bőrre történő használata hígítatlan állapotban NEM javasolt!
100% bergamott héj esszencia
A hagyományos recept szerint előállított dzsemek kizárólag a legjobb minőségű olasz gyümölcsöket tartalmazzák, amelyeket a megfelelő érési ponton szüretelnek és nem adnak hozzá semmilyen tartósítószert. Az aroma titka az, hogy az Agrimontana kizárólag a Mauritiusi-szigeteki nádcukrot használja, így a természetes zselatin megfelelő mértékű, ami ízesebb, mint a házi lekvárok, de adalék nélkül. Tisztán csak a gyümölcs színe és íze van bennük.
Az Agrimontana lekvárjai kiváló technikai teljesítményt is biztosítanak: ellenállóak a főzéssel szemben, sokféle cukrászati módon felhasználhatóak és hidegen is kellemes ízt adnak. Tökéletes gyümölcsös tészták, sütemények készítéséhez.
A gyümölcsöket víz és cukorszirup fürdőbe mártják, alacsony hőmérsékleten dolgozzák fel folyamatos felügyelet alatt.
Gluténmentes, kóser, halal