Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Nocciole Piemonte IGP - Piemonti mogyoró IGP

Consorzio Tutela Nocciola Piemonte         


A mogyoróolaj kémiai / fizikai összetétele, amely nagyon hasonlít az extra szűz olívaolajéhoz, megerősíti ennek a gyümölcsnek a kiváló táplálkozási tulajdonságait. Különösen a Nocciola Piemonte, azaz a piemonti mogyoró, amely más olasz és külföldi fajtáiból kiemelkedik magas (mintegy 70% -os) olajtartalma miatt, kifinomult és minőségi ételnek bizonyul, amely képes megfelelni nemcsak az íz igényének, hanem az élelmiszerek táplálkozási és egészségügyi szempontjaival kapcsolatos egyre figyelmesebb fogyasztó igényeinek is.

A betakarítás, amely akkor történik, amikor a gyümölcs teljesen érett és spontán esik a bokrokról a földre, képes garantálni a magas hozamot és a jó termékminőséget, hámozás után is. Az érett gyümölcsök valóban nagyobb súlyt és alacsonyabb nedvességtartalmat mutatnak. Mivel a gyümölcs hajlamos felszívni a nedvességet a talajról, a betakarításnak időszerűnek kell lennie és többször is végre kell hajtani, hogy elkerüljék a gyümölcs rothadását és minőségének romlását.

A Piemontban termesztett mogyorófa fajta a Tonda Gentile, amely főleg Cuneo, Asti és Alessandria tartományokban, Langhe, Roero és Monferrato dombos vidékein terem.

Az IGP minősítés garantálja a termék minőségét és hitelességét a fogyasztók számára.
A "Nocciola Piemonte IGP." Különösen a cukrászati ​​ipar számára értékeli minőséget:

  •     a mag gömb alakja
  •     kiváló aroma és íz pörkölés után
  •     könnyen hámozható
  •     jó eltarthatósági idő
       Ezek az okai annak, hogy a Nocciola Piemonte-t általánosan elismerik a világ legjobbjainak.

A piemonti mogyorótermelés szinte teljesen a cukrásziparba megy, ahol a mogyoró használata fokozza a területhez kapcsolódó jellegzetes specialitásokat.

A "Nocciola Piemonte IGP" azonban a legjobb csokoládéhoz.
Mivel egy torinói leleményes csokoládékészítő felismerte a mogyoróban rejlő potenciált, kifejlesztette az első Gianduja receptet, ahol a piemontei gyümölcs aromája és érzékszervi minősége tökéletes egységet alkot az egzotikus kakaóval.
A mogyoró, paszta vagy az egész mogyorós csokoládé regionális specialitássá vált, hogy a határokon átívelő ízlés szimbólumává váljon: ez a jellegzetes egyediség jegye, amelyet az olasz cukrászipar a világpiac számára remek példaként kínál évszázados kultúrájával.