Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Montecchia Száraz csicseriborsó 500g

Ár:
1.600 Ft (1.260 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Frantoio Montecchia

Ökológiai termelésből származó termék.

A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterráneum országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens.Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel. A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat! viszonylag magas a szénhidráttartalma).

Olaszországban népszerű étel a toszkán csicseriborsó lepény, vagy a csicseriborsó leves, de szinte mindenhez használható: salátákhoz, tésztaételekhez, köretként, ebből készül a falafel is, vagy készíthetünk humuszt belőle.

Felhasználás előtt mossa és válogassa át.
Javasolt áztatás: 12 óra
Javasolt főzési idő: 1,5/2 óra

További információk

Egységár 3200 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Abruzzo
Energia 1323kJ / 316kcal / 100g
Zsír 6.3g / 100g
Szénhidrát 46.9g / 100g
Rost 13.6g / 100g
Fehérje 20.9g / 100g

Videó

Hasonló termékek