Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Frantoio Montecchia




Az abbruzzo-i Montecchia gazdaságot 1996-ban Gennaro Montecchia alapította, aki a régi Di Pasquale olajmalmot számos fontos módosítással együtt újította fel, kezdve a metszési módszerektől a mechanikus betakarításig és a kétfázisú extrakcióig. Mindent alaposan figyelemmel kísér, hogy a fogyasztók számára olyan termékeket kínáljon, amelyek magukban foglalják a klasszikus extra szűz olívaolaj hagyományos, organikus változatát és a legújabb DOP minősítésű Pretuziano delle Colline Teramane olajat is.
A gazdaságból 6 hektárt tartanak fent olívatermesztésre.
 

Rendezés:
Nézet:

A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Összetevők: olajbogyó 68%, víz 30%, só 2%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

2.300 Ft
Beszerzés alatt

A Frantoio Montecchia passzírozott paradicsomot hagyományos módszerrel készítik friss paradicsomból, tartósítószerek és adalékanyagok nélkül. Kizárólag a tipikus helyi "Pera d'Abruzzo" paradicsom felhasználásával készítik, mely puha textúrájú és édes ízű.

Összetevők: Pera d'Abruzzo paradicsom 98%, só.
Tartósítószert nem tartalmaz! Felbontás után hűtve tárolandó.

1.400 Ft
Beszerzés alatt

Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Olíva fajták: Dritta, Tortiglione, Leccino, Frantoio, Maurino, Moraiolo, Carboncella.

4.600 Ft
✓ Készleten

Az olajban eltett Frantoio Montecchia zöldségek megfelelnek a cégre jellemző magas minőségi előírásoknak. A legjobb minőségű extra szűz olívaolajat használják fel hozzá, hogy a zöldségek érzékszervi és táplálkozási jellemzőit fenntartsák és változatlanul hagyják.
A megmaradt olajat ki ne öntsük! Salátaöntetként, vagy húsokhoz használjuk fel.

A Montecchia olajban eltett zöldségek szép csomagolásuk akár kiváló ajándékok lehetnek gourmand-ok számára.

Összetevők: szárított paradicsom 61%, extraszűz olívaolaj 33%, borecet 2%, só 2%, fokhagyma 1%, petrezselyem 1%. 
Felbontás után hűtve tárolandó.

2.700 Ft
Beszerzés alatt

A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Összetevők: olajbogyó 68%, víz 30%, só 2%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

2.300 Ft
✓ Készleten
A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.
4.000 Ft
Beszerzés alatt

Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

A bag-in-box egy viszonylag innovatív csomagolási megoldás az olívaolaj tárolásában. Az orvosipari minőségű belső tasak lehetővé teszi, hogy az első és az utolsó csepp olívaolaj között ne legyen minőségi romlás, akár több hónapos használat után sem. Az olívaolaj végig védve marad a vákuumnak köszönhetően az oxidatív folyamatoktól, részben a hőtől és teljes mértékben a fénytől - ezek az első szintű károsítói az olajnak. Magyarországon ez a csomagolás nagyon népszerű a bio gyümölcslevek piacra vezetése óta. Egy bag-in-box 10 palacknak felel meg, tehát megkíméli a környezetet 5 kg üveghulladéktól és az egységára is lényegesen alacsonyabb.

Tipp: amennyiben praktikusabbnak találjuk mindennapi használathoz, egy jól mosható és zárható üveg edénybe öntsük egy kisebb adagot. Fontos, hogy ha az edény kiürült, alaposan mossuk el és szárítsuk meg a következő használat előtt.

A Montecchia Classico 3 literes bag-in-box tartalma megegyezik az 500 ml-es IL CLASSICO extraszűz olívaolajjal.

Olíva fajták: Dritta, Tortiglione, Leccino, Frantoio, Maurino, Moraiolo, Carboncella.

16.900 Ft
Beszerzés alatt

Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.

A bag-in-box egy viszonylag innovatív csomagolási megoldás az olívaolaj tárolásában. Az orvosipari minőségű belső tasak lehetővé teszi, hogy az első és az utolsó csepp olívaolaj között ne legyen minőségi romlás, akár több hónapos használat után sem. Az olívaolaj végig védve marad a vákuumnak köszönhetően az oxidatív folyamatoktól, részben a hőtől és teljes mértékben a fénytől - ezek az első szintű károsítói az olajnak. Magyarországon ez a csomagolás nagyon népszerű a bio gyümölcslevek piacra vezetése óta. Egy bag-in-box 10 palacknak felel meg, tehát megkíméli a környezetet 5 kg üveghulladéktól és az egységára is lényegesen alacsonyabb.

Tipp: amennyiben praktikusabbnak találjuk mindennapi használathoz, egy jól mosható és zárható üveg edénybe öntsük egy kisebb adagot. Fontos, hogy ha az edény kiürült, alaposan mossuk el és szárítsuk meg a következő használat előtt.

A Montecchia Classico 5 literes bag-in-box tartalma megegyezik az 500 ml-es IL CLASSICO extraszűz olívaolajjal.

Olíva fajták: Dritta, Tortiglione, Leccino, Frantoio, Maurino, Moraiolo, Carboncella.

25.800 Ft
✓ Készleten

Az óriás Cerignola olajbogyó a legnagyobb és legattraktívabb olasz olíva fajta.
Húsa lágy, íze édes, kukoricához hasonló.
Tökéletes önmagában, előételként fogyasztva is, vagy tálaljuk hidegtál mellé.

Összetevők: olajbogyó 66%, víz 30%, só 1%, citromsav 1%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

3.200 Ft
✓ Készleten

Peranzana olajbogyó kiváló minőségű olajat tud adni, emellett tökéletes bogyóként fogyasztva is, úgy mint az olajnál - kerek, zamatos és gyümölcsös. 

Összetevők: peranzana olajbogyó 68%, víz 30%, só 2%.

Felbontott állapotban tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

2.900 Ft
✓ Készleten

Az óriás Cerignola olajbogyó a legnagyobb és legattraktívabb olasz olíva fajta.
Húsa lágy, íze édes, kukoricához hasonló.
Tökéletes önmagában, előételként fogyasztva is, vagy tálaljuk hidegtál mellé.

Összetevők: olajbogyó 68%, víz 30%, só 2%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

4.500 Ft
✓ Készleten

Különleges minőségű, intenzív zöld színű szűretlen olívaolaj, mely évente egyszer, közvetlenül az olasz olívaszüret után (kb. november) kapható nálunk korlátozott mennyiségben.

Ezt az olajat az olajbogyók préselésekor azonnal, közvetlenül palackozzák, ezáltal megtartja eredeti aromáit és illatát. Íze rendkívül karakteres, friss, gyümölcsös, hogy ezt a tulajdonságát élvezhessük, ajánlott rövid időn belül elfogyasztani (ez után az olaj íze "csendesedik", de nem romlik,  "hagyományos" olívaolajként fogyasztható tovább).

Egy kicsit ködös és opálos (de nem zavaros!), ezt a gyümölcshús egészen apró részecskéi adják. A szűretlen olaj íze még komplexebb és intenzívebb a szűrt változatnál.

Felhasználása javasolt salátákra, olasz tészták, krémlevesek és főzelékek ízesítésére, vagy koronázzunk meg vele egy csokitorta szeletet!

4.600 Ft
Szezonális termék

Kizárólag Leccino fajta olívából készült, különleges minőségű, aranysárga, nagyon lágy, extraszűz olívaolaj. Az íze harmonikus, kellemesen gyümölcsös. Paradicsomhoz, tenger gyümölcseihez, grillezett és fehér húsokhoz, főtt rizshez és zöldségekhez ajánljuk.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
 
Olíva fajta: Leccino

4.600 Ft
✓ Készleten

Teramo járásban őshonos Tortiglione olívából készült extraszűz olívaolaj, amely testes, gyümölcsös, enyhén csípős. Áttetsző zöld színű és fűszeres illatú. Hüvelyesekből készült és egyéb zöldséglevesekhez, sült húsokhoz ajánljuk. Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Olíva fajta: Tortiglione

4.800 Ft
✓ Készleten

Intenzív, világos, aranysárga színű olívaolaj. Illata intenzív és harmonikus, melyet az articsóka, saláta, petrezselyem és bazsalikom elegáns kombinációja hat át. Gazdag ízű, paradicsomos, cikóriás, almás és édes mandulás jegyekkel.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Olíva fajta: Leccino, Frantoio, Dritta, Tortiglione

4.700 Ft
✓ Készleten

A Frantoio Montecchia hámozott paradicsomot hagyományos módszerrel készítik, friss paradicsommal, tartósítószerekkel és adalékanyagok nélkül. Kizárólag a tipikus helyi "Pera d'Abruzzo" paradicsom felhasználásával készítik, mely puha textúrájú és édes ízű.

Összetevők: paradicsom 74%, víz 22%, só 3%, bazsalikom 1%

Felbontás után hűtve tárolandó és javasolt 3 napon belül felhasználni.
 

1.400 Ft
✓ Készleten

A Colli Bruni extraszűz olívaolajat teljesen érett olajbogyóból készítik. Az eredmény egy lágy, könnyű, enyhén gyümölcsös olaj, amely minden fajta ételhez, akár főzéshez, akár ízesítéshez is használható.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

A Montecchia Colli Bruni 1 literes palack tartalma megegyezik az 5 literes bag-in-box Colli Bruni extraszűz olívaolajjal.

4.800 Ft
✓ Készleten

A Colli Bruni extraszűz olívaolajat teljesen érett olajbogyóból készítik. Az eredmény egy lágy, könnyű, enyhén gyümölcsös olaj, amely minden fajta ételhez, akár főzéshez, akár ízesítéshez is használható.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

A bag-in-box egy viszonylag innovatív csomagolási megoldás az olívaolaj tárolásában. Az orvosipari minőségű belső tasak lehetővé teszi, hogy az első és az utolsó csepp olívaolaj között ne legyen minőségi romlás, akár több hónapos használat után sem. Az olívaolaj végig védve marad a vákuumnak köszönhetően az oxidatív folyamatoktól, részben a hőtől és teljes mértékben a fénytől - ezek az első szintű károsítói az olajnak. Magyarországon ez a csomagolás nagyon népszerű a bio gyümölcslevek piacra vezetése óta. Egy bag-in-box 10 palacknak felel meg, tehát megkíméli a környezetet 5 kg üveghulladéktól és az egységára is lényegesen alacsonyabb.

Tipp: amennyiben praktikusabbnak találjuk mindennapi használathoz, egy jól mosható és zárható üveg edénybe öntsük egy kisebb adagot. Fontos, hogy ha az edény kiürült, alaposan mossuk el és szárítsuk meg a következő használat előtt.

A Montecchia Colli Bruni 5 literes bag-in-box tartalma megegyezik az 1 literes Colli Bruni extraszűz olívaolajjal.

22.500 Ft
✓ Készleten

Minőségét megőrzi: 31/12/2020

Sokkal nagyobb a rosttartalma és alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos csicseriborsóé, ezért kiválóan szabályozza a vércukorszintet. Rosttartalma rendkívül magas. Jelentős mennyiségű folsavat és magnéziumot tartalmaz. 

Széles körben használják főként közel-keleti és indiai ételekhez, mint a falafel, a humusz és a curry.
Levesnek, főzeléknek, pürének és egyéb tartalmas, jól roboráló ételnek készíthetjük.

Felhasználás előtt mossa és válogassa át.
Javasolt áztatás: 18 óra
Javasolt főzési idő: 1,5/2 óra

2.200 Ft 1.100 Ft
✓ Készleten