Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Frantoio Montecchia




Az abbruzzo-i Montecchia gazdaságot 1996-ban Gennaro Montecchia alapította, aki a régi Di Pasquale olajmalmot számos fontos módosítással együtt újította fel, kezdve a metszési módszerektől a mechanikus betakarításig és a kétfázisú extrakcióig. Mindent alaposan figyelemmel kísér, hogy a fogyasztók számára olyan termékeket kínáljon, amelyek magukban foglalják a klasszikus extra szűz olívaolaj hagyományos, organikus változatát és a legújabb DOP minősítésű Pretuziano delle Colline Teramane olajat is.
A gazdaságból 6 hektárt tartanak fent olívatermesztésre.
 

Rendezés:
Nézet:

A szüret időpontjától függően a termék 2018 november közepén (november 12-16 között) érkezik. A leadott rendelések alapján külön fogunk értesítést küldeni, amikor a termék átvehető vagy a futárszolgálatnak átadtuk a csomagot.

Különleges minőségű, intenzív zöld színű szűretlen olívaolaj, mely évente egyszer, közvetlenül az olasz olívaszüret után (november) kapható nálunk korlátozott mennyiségben.

Az olajbogyók préselésekor azonnal, közvetlenül palackozzák, ezáltal megtartja eredeti aromáit és illatát. Íze rendkívül karakteres, friss, gyümölcsös, hogy ezt a tulajdonságát élvezhessük, ajánlott rövid időn belül elfogyasztani (ez után az olaj íze "csendesedik", de nem romlik,  "hagyományos" olívaolajként fogyasztható tovább).

Egy kicsit ködös és opálos (de nem zavaros!), ezt a gyümölcshús egészen apró részecskéi adják. A szűretlen olaj íze még komplexebb és intenzívebb a szűrt változatnál.

Felhasználása javasolt salátákra, olasz tészták, krémlevesek és főzelékek ízesítésére, vagy koronázzunk meg vele egy csokitorta szeletet!

4.400 Ft
Előrendelésre

Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Összetevők: Leccino, Dritta, Frantoio és Tortiglione olíva

4.400 Ft
✓ Készleten

Az óriás Cerignola olajbogyó a legnagyobb és legattraktívabb olasz olíva fajta.
Húsa lágy, íze édes, kukoricához hasonló.
Tökéletes önmagában, előételként fogyasztva is, vagy tálaljuk hidegtál mellé.

Összetevők: olajbogyó 68%, víz 30%, só 2%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

4.400 Ft
Beszerzés alatt

A Frantoio Montecchia passzírozott paradicsomot hagyományos módszerrel készítik friss paradicsomból, tartósítószerek és adalékanyagok nélkül. Kizárólag a tipikus helyi "Pera d'Abruzzo" paradicsom felhasználásával készítik, mely puha textúrájú és édes ízű.

Összetevők: Pera d'Abruzzo paradicsom 98%, só.
Tartósítószert nem tartalmaz! Felbontás után hűtve tárolandó.

1.100 Ft
✓ Készleten

Az olajban eltett Frantoio Montecchia zöldségek megfelelnek a cégre jellemző magas minőségi előírásoknak. A legjobb minőségű extra szűz olívaolajat használják fel hozzá, hogy a zöldségek érzékszervi és táplálkozási jellemzőit fenntartsák és változatlanul hagyják.
A megmaradt olajat ki ne öntsük! Salátaöntetként, vagy húsokhoz használjuk fel.

A Montecchia olajban eltett zöldségek szép csomagolásuk akár kiváló ajándékok lehetnek gourmand-ok számára.

Összetevők: szárított paradicsom 61%, extraszűz olívaolaj 33%, borecet 2%, só 2%, fokhagyma 1%, petrezselyem 1%. 
Felbontás után hűtve tárolandó.

2.700 Ft
✓ Készleten

Ökológiai termelésből származó termék.

A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterráneum országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens.Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel. A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat! viszonylag magas a szénhidráttartalma).

Olaszországban népszerű étel a toszkán csicseriborsó lepény, vagy a csicseriborsó leves, de szinte mindenhez használható: salátákhoz, tésztaételekhez, köretként, ebből készül a falafel is, vagy készíthetünk humuszt belőle.

Felhasználás előtt mossa és válogassa át.
Javasolt áztatás: 12 óra
Javasolt főzési idő: 1,5/2 óra

1.600 Ft
✓ Készleten

Cukormentes, helyi gyümölcsök és a könnnyűség a Frantoio Montecchia dzsemek titkai. Tökéletes reggeli gyerekek és felnőttek számára.

A Montepulciano szőlő lekvár exkluzív termék. Minden szőlőszemből egyenként húzzák ki a magot a héj sérülése nélkül. Minden Frantoio Montecchia lekvár friss gyümölcsökkel és cukor nélkül készül.

Összetevők: Montepulciano szőlő hozzáadott cukor nélkül.
Felhasznált gyümölcs: 200g / 100g termékhez.
Szőlőmagot tartalmazhat!

2.400 Ft
✓ Készleten

Az óriás Cerignola olajbogyó a legnagyobb és legattraktívabb olasz olíva fajta.
Húsa lágy, íze édes, kukoricához hasonló.
Tökéletes önmagában, előételként fogyasztva is, vagy tálaljuk hidegtál mellé.

Összetevők: olajbogyó 66%, víz 30%, só 1%, citromsav 1%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

2.900 Ft
✓ Készleten

A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Összetevők: olajbogyó 68%, víz 30%, só 2%.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.

2.300 Ft
✓ Készleten

Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Összetevők: Leccino, Dritta, Frantoio és Tortiglione olíva

15.000 Ft
✓ Készleten

Ökológiai termelésből származó termék.

Sokkal nagyobb a rosttartalma és alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos csicseriborsóé, ezért kiválóan szabályozza a vércukorszintet. Rosttartalma rendkívül magas. Jelentős mennyiségű folsavat és magnéziumot tartalmaz. 

Széles körben használják főként közel-keleti és indiai ételekhez, mint a falafel, a humusz és a curry.
Levesnek, főzeléknek, pürének és egyéb tartalmas, jól roboráló ételnek készíthetjük.

Felhasználás előtt mossa és válogassa át.
Javasolt áztatás: 18 óra
Javasolt főzési idő: 1,5/2 óra

1.400 Ft
✓ Készleten

Különleges minőségű, közepesen testes, arany-zöld színű, illatos, gyümölcsös zamatú extraszűz olívaolaj. Íze enyhén kesernyés és fűszeres, de harmonikus és mérsékelt.

Összetevők: Leccino, Dritta, Frantoio és Tortiglione olíva

23.900 Ft
✓ Készleten

Kizárólag Leccino fajta olívából készült, különleges minőségű, aranysárga, nagyon lágy, extraszűz olívaolaj. Az íze harmonikus, kellemesen gyümölcsös. Paradicsomhoz, tenger gyümölcseihez, grillezett és fehér húsokhoz, főtt rizshez és zöldségekhez ajánljuk.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.
 
Összetevők: Leccino olíva

4.400 Ft
✓ Készleten

Intenzív, világos, aranysárga színű olívaolaj. Illata intenzív és harmonikus, melyet az articsóka, saláta, petrezselyem és bazsalikom elegáns kombinációja hat át. Gazdag ízű, paradicsomos, cikóriás, almás és édes mandulás jegyekkel.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Összetevők: Leccino, Frantoio, Dritta, Tortiglione olíva

4.400 Ft
Beszerzés alatt

A Colli Bruni extraszűz olívaolajat teljesen érett olajbogyóból készítik. Az eredmény egy lágy, könnyű, enyhén gyümölcsös olaj, amely minden fajta ételhez, akár főzéshez, akár ízesítéshez is használható.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Összetevők: Tortiglione, Leccino, Frantoio, Dritta, Maurino, Moraiolo és Carboncella olíva

4.400 Ft
✓ Készleten

A Colli Bruni extraszűz olívaolajat teljesen érett olajbogyóból készítik. Az eredmény egy lágy, könnyű, enyhén gyümölcsös olaj, amely minden fajta ételhez, akár főzéshez, akár ízesítéshez is használható.
Kizárólag mechanikai eljárással készült termék.

Összetevők: Tortiglione, Leccino, Frantoio, Dritta, Maurino, Moraiolo és Carboncella olíva

21.000 Ft
✓ Készleten
A Montecchia fekete olajbogyó krém az olasz zöldségek ízvilágát hozza az asztalra. Egy szép pirítóssal fogyasztásra kész, de ételek ízesítésére is kiválóan alkalmas.

Összetevők: fekete olajbogyó 89%, extraszűz olívaolaj 4%, fokhagyma 2%, borecet 2%, só 2%, édesköménymag 1%.
Felbontás után hűtve tárolandó.
2.000 Ft
✓ Készleten
A szicíliai Nocellara di Belice fajta olajbogyó különleges, nagyon alacsony sótartalmú, édes, lágy ízű, ropogós héjú, puha húsú. Azokat is rajongóvá tesz, akik eddig nem szerették az olajbogyót.
Különleges kísérője lehet száraz martininek a nap végén, vagy tegyük salátába, hidegtálakhoz.

Felbontott állapotban olajjal elfedve tartsuk hűtőszekrényben, pár napon belül fogyasszuk el.
3.800 Ft
Beszerzés alatt