Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
La Maiella Tintahalas fekete linguine, 500g Kattints rá a felnagyításhoz

La Maiella Tintahalas fekete linguine, 500g

Ár:
1.400 Ft (1.102 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Pastifico Maiella
A tészták a Maiella Nemzeti Park területén készülnek, a legjobb durumliszt és tiszta hegyvidéki víz felhasználásával. A tészta felvágásához bronz formát használnak, a minőséget az alacsony hőmérsékleten történő szárítás növeli tovább.
A Maiella volt az egyik legkorábbi tésztakészítő, aki ízesített tésztákat készít kizárólag természetes összetevők felhasználásával, mesterséges tartósítószerek és színezékek nélkül.

Összetétel: durumliszt, víz, tintahal tinta.

Főzési idő (al dente): 6 perc

További információk

Egységár 2800 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási hely Abruzzo
Liszt fajta Durum - ízesített
Főzési idő 6 perc
Tészta hosszúsága 260mm
Tészta szélessége 3mm
Tészta vastagsága 1.5mm
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Hosszú
Energia 335Kcal
Zsír 1.5g / 100g
- melyből telített zsír 0g / 100g
Szénhidrát 73g / 100g
- melyből cukor 0g / 100g
Rost 0g / 100g
Fehérje 13g / 100g
0g / 100g

Tudnivalók

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Videó