Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Szakácskönyv

Rendezés:
Nézet:
A világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenyére, az A’ Design Award and Competion megmérettetésre nevezte be a 2017-ben alapított Artbeet, prémium gasztronómiai könyvekre szakosodott kiadó Bezzegh Éva – 12 hónap című, 2017 novemberében megjelent, exkluzív, első kiadványát, ami ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában, ezzel a díjazottak felső 5%-ában végzett.

Újabb siker a magyar szakácskönyvnek: A könyv 4 kategóriában is finalista a 2019-es Gourmand International versenyen, a gasztrokiadványok világversenyén.>>>

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap címet viselő első receptkönyve az Artbeet kiadó gondozásában.
A kötetet nagy várakozás előzte meg, hiszen amellett, hogy a hazai könyvpiacon nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő minőséget képvisel a kiadvány, tartalmát tekintve hiánypótló. A masszív, 360 oldalas, bő másfél kilós “salátaenciklopédia” ugyanis 12 hónapon át kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre épülő, néhol hagyományos ízeket, néhol meglepő íztársításokat felvonultató vega, húsos, halas, vagy épp tenger gyümölcseivel, netán gabonával gazdagított, közel- illetve távol-keleti, mediterrán, skandináv, stb. saláták világán, a szerző könnyed, mégis közérthető tolmácsolásában.

A letisztult képi világú kötet a közel száz recepthez tartozó formabontó ételfotókon túl a táj változásait is hónapról-hónapra leköveti Magyarország legszebb vidékein járva, a látvány így erősít rá a szezonalitást középpontba helyező tartalomra. A kiadvány egyedi megjelenése a tehetséges, fiatal fotóművész, Török-Bognár Renáta bámulatos képeinek, a neves grafikus, Laki Eszter világszínvonalú munkájának, és Ruzicska Tünde kortárs keramikusművész könyvben szereplő páratlan alkotásainak köszönhető.
10.500 Ft
Beszerzés alatt

Bezzegh Éva 12 hónap című könyve német nyelven.

Éva Bezzegh's successful cookbook in German language.


In November 2017, Éva Bezzegh's twelve-month recipe book was published in Hungary by Artbeet, which is now available in German.
The book was preceded by great anticipation, as in addition to being of outstanding quality in the domestic book market by international standards, its content is niche. The massive 320-page, over 2 pound “salad encyclopedia” guides the reader through vegan, meaty, fishy or seafood-based veggies, seasonal vegetables and fruits, sometimes with traditional flavors, sometimes with surprising flavors, Middle East, Mediterranean, Scandinavian, etc. salads, in the author's light yet straightforward interpretation.

In addition to the groundbreaking food photos of nearly a hundred recipes, the purely visual volume tracks month-to-month changes in the scenery of Hungary's most beautiful countryside, thus reinforcing seasonal focus. The unique appearance of the publication is due to the amazing images of the talented young photographer, Renáta Török-Bognár, the world-class work of the renowned graphic artist Eszter Laki, and the unique works of contemporary ceramic artist Tünde Ruzicska.

The book has been awarded a silver rating in the category of "graphic and visual communication design", completing the top 5% prize winners at the world's largest jury design competition, the A' Design Award and Competion 2018.
The book is finalist in 4 categories at the Gourmand International 2019 and has won the Best National Cookbook Award.

12.900 Ft
✓ Készleten

Történetek és receptek Európa legjobb sonkáival. A világ legjobb sonkái Európában készülnek: fedezd fel mindet recepteken és történeteken keresztül, Massimo Bottura és Geert Van Hecke rendkívüli receptjeivel.

A Ham-ben, Stefaan Daeninck író a világhírű európai sonkakultúrákat veszi górcső alá.
Festői útján elviszi az olvasót a spanyol Pata Negra-tól a francia Jambon de Bayonne-ig, az olasz Prosciutto di Parma-tól a német Feketeerdei sonkáig és a flamand Ganda sonkáig.
Daeninck elmeséli a történetet, ami a disznótól a sonkáig vezet, nagy szakértelemmel a jellegzetes gyártási és érlelési módszerekről és az összetéveszthetetlen különbségekről az aromákat, állagokat, külalakot és az ízt illetően.
Ezeken felül, egy sor ízletes receptet ad az olvasók kezébe, amik a fent említett sonkák mindegyikét felhasználják.

9.990 Ft
✓ Készleten

Az olívaolaj az egyik legegészségesebb és legősibb olaj és népszerűsége megállíthatatlanul nő a világ minden táján. Olyan sok mindent lehet róla mesélni, mégis olyan keveset tudunk. Tökéletes az alkalom, hogy változtassunk ezen és több megbecsüléssel legyünk az olívaolaj felé.

Könyvében, a The Olive Oil Masterclassban, az olívaolaj-sommelier Wilma Van Grinsven-Padberg megosztja olívaolaj iránt táplált szenvedélyét és szakértelmét. A könyv választ ad az összes kérdésre: Hogyan készül az olívaolaj és hány fajtája van? Hamisítják az olívaolajat? Hogyan kóstoljuk és használjuk az olívát? Honnan lehet felismerni a minőségi olajat? És a silányat? Mindez és még több ebben a könyvben, ízletes receptekkel kiegészítve!

9.990 Ft
✓ Készleten

Az egyik legkedveltebb olaszországi étteremből, egy kényeztető szakácskönyv a kifinomult olasz konyha szerelmeseinek. Vittorio Cerea által 1966-ban alapított Da Vittorio ma Olaszország egyik legismertebb étterme. A 3 Michelin csillagos „Cerea intézmény” legújabb szakácskönyvében ötven, soha nem publikált receptet mutat be.

A Milánó és Bergamo lábánál fekvő Da Vittorio híres a tenger gyümölcseiből és a helyi alapanyagokat készült ételeiről. Az olasz hagyományok és a kulináris kreativitás keveréke, konyhájuk egyszerre kifinomult és hiteles, innovatív és klasszikus. A kötetben szereplő receptek a Cerea család „csípős” fényképekkel és élvezetes anekdotákkal kíséri azókat. Az angol nyelvű különleges szakácskönyvet minden, az olasz minőségi konyha iránt érdeklődő egyénnek ajánlom.

13.990 Ft
✓ Készleten

A világ vezető olasz szakácskönyvének legjobb receptjeinek luxus gyűjteménye, új fényképekkel és dizájnnal.

Az 1950-ben először megjelenő Il Cucchiaio d'Argento, vagy annak angol nyelvű utódja, a Silver Spoon a hagyományos otthoni főzéshez készült olasz ételek végső összeállítása. Ebben a vadonatúj luxus szakácskönyvben a The Silver Spoon Classic bemutatja Olaszország hihetetlenül sokrétű régióinak 170 legjobb receptjét.
Gondosan kiválasztva a Phaidon Silver Spoon szakácskönyvei közül - amelyeket világszerte több mint egymillió példányban adtak el - ez az új kollekció a tökéletes ételfotóival, elegáns-dupla elválasztó szalagjaival a könnyebb eligazodás érdekében, és egy pazar dizájnnal, borítóval, amely ideális ajándéknak, egyben emlékművet jelent az amatőr és vagy a komoly szakácsok számára egyaránt. Bármilyen ízléshez és évszakhoz tartozó ételekkel együtt, a The Silver Spoon Classic a végső útmutatója a legfontosabb, hiteles és ízletes olasz receptek elkészítéséhez.

14.690 Ft
✓ Készleten

Több mint 200 ízletes, klasszikus és kortárs olasz vegetáriánus recept a közismert Silver Spoon sorozat konyhájából.

A Phaidon kiadó Silver Spoon sorozatának legújabb kötete több mint 200 receptet mutat be olasz vegetáriánus fogásokra, külön hangsúllyal egészséges húsmentes előételekre, főfogásokra, salátákra, köretekre és desszertekre. A receptek a klasszikusoktól -  amelyek hagyományosan is húsmentesek - az olyan kortárs fogásokig terjednek, amelyek Olaszország kulináris kultúrájának határain kívül eső országokból kölcsönzött alapanyagokat is bemutatnak. A könyv könnyen átlátható a receptikonoknak köszönhetően, a szemet gyönyörködtető fotók életre keltik az ízeket.

13.190 Ft
✓ Készleten

Teljeskörű kalauz ahhoz, hogyan főzzünk kisbabáinknak és gyermekeinknek, átadva a jó ételek élethosszig tartó szeretetét – olasz módra!

Az olasz gyermekeket a legelső falatoktól arra biztatják, hogy felfedezzék az igazi ételek ízeit és állagait – azzal a céllal, hogy kifejlődjön bennük a friss alapanyagok és az egészséges étkezés iránti szeretet.

A The Silver Spoon: Recipes for Babies tökéletes bevezető ebbe a nemzeti hagyományba, elkíséri a gyermekeket fejlődésük 6. hónapjától 2 éves korukig, olyan receptekkel, amiket úgy terveztek, hogy bemutassák ételek széles skáláját, kiegészítve tanácsokkal az anyatejről való leszoktatás stresszmentes folyamatához. 50 autentikus olasz recept, tápláló püréktől az első carbonara-ig, kuszkusz, pizza - mindent kétszer teszteltek otthoni körülmények között és szakértő tanácsokkal egészítettek ki, így tökéletesítve ezt a minden szülőnek ajánlott kézikönyvet.

9.690 Ft
✓ Készleten

A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Ez, az Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát.
A kiváló receptek és új ötletek kifinomult tálalásban mutatkoznak, kötelező darabbá téve ezzel ezt a könyvet mindenkinek, aki megtanulni vágyik, ahogy az olaszok főznek napjainkban.

Eljárt az idő a nehéz tésztaételek és a túlságosan gazdag szószok felett – az Eataly új szemmel néz az olasz konyhára, mind a főzés mind az evés tekintetében. Friss és ízletes receptjeivel, világos utasításaival, segítő tanácsaival és képes alapanyag-kalauzával ez a kötet lehetővé teszi, hogy úgy ehessünk ahogy a mai olaszok.

Az Eataly a legnagyobb exkluzív olasz vásárcsarnok a világon, csúcsminőségű éttermekkel, étel-és italpultokkal, pékségekkel, portékákkal és szakácsiskolával.

Az Eataly együttműködésben áll a Slow Food mozgalommal és jelentős a nemzetközi jelenléte a gasztronómia területén.

12.990 Ft
Beszerzés alatt

Egy alapvető kalauz a rizsfőzésről, az olasz konyha szerelmeseinek. A neves chicagói séf és étteremtulajdonos, John Coletta receptgyűjteménye, amely az olasz konyha felderítetlen szegletét helyezi központba – a rizs elkészítését. A rizs alapvető élelmiszernek számít észak-Olaszországban, amely az ország legnagyobb rizstermelő vidéke - gazdag és változatos rizsalapú konyha fejlődött ki ebben a régióban.

A könyvben bemutatott 100 autentikus recept elhozza az olasz rizsételek változatos sorát otthona konyhájába, ismerős fogásoktól kezdve – arancini, crochette-ek, risottók és rizspudingok – a szokatlanabbakig, mint a rizssaláta, levesek, fánkok, braciola és fagylaltok.
Coletta páratlan szakértelmével az olasz rizsfajtákról és a hozzájuk illő főzési technikákról megbízható és közérthető instrukciókat ad a rizs tökéletes elkészítéséhez, minden egyes alkalommal.
A receptek között olyan fogásokat találunk, mint a Rizs-crostini ricottával és oregánóval, Rizsleves garnélával és póréhagymával, Rizssaláta Bresaolaval és Parmigiano Reggianoval, Risotta alla Carbonara, Citromos-kakukkfüves risottoval töltött articsóka, Brezírozott pulykatekercsek gesztenyerisottoval, Pancettaval és zsályával.

10.490 Ft
Beszerzés alatt

Átfogó útmutató a világ legjobb tésztáihoz: Evan Funke, a Los Angeles-i Felix Trattoria séfjének debütáló könyve.

A klasszikus technikák megosztása révén, az Emilia-Romagna régió iskoláján tanult Funke hozzáférhető instrukciókat nyújt a díjnyertes “sfoglia” otthon történő elkészítéséhez.

Liszttel, tojással és egy sodrófával az otthoni szakácsok 15-féle klasszikus tésztaformát hozhatnak létre, az egyszerű pappardelle-től egészen a tortelloni-ig.
Négy alaptésztától kezdve az American Sfoglino lépésről-lépésre végigvezeti olvasóit nagyszerű és emblematikus ételeinek készítésén, kezdve az esszenciális szószokkal és húslevessel, mint például a Passata di Pomodoro-val és a Carne di Brodo-val, folytatva a zamatos Tagliatelle-vel a Bianco con Proscuitto-val és a Lasagna Verde alla Bolognese-vel.

A mesterkurzusnak számító kiadványhoz olaszországi történetek, a Felix Trattoria autentikus konyhája és pazar fényképek adják a plusz élményt.

9.890 Ft
Beszerzés alatt

„Nélkülözhetetlen darab a kávé szerelmeseinek és szakértőinek”
A kávé a kultúránk elválaszthatatlan része. Vele kelünk reggel és végigkíséri napjainkat. Egy csésze megvigasztal, átsegít a nehéz pillanatokon és a társadalmi összejövetelek csúcspontja.


Ebben a könyvben a kávé szakértője, Katrien Pauwels megosztja hosszú évek során összeszedett szaktudását. A kávé zöldfülűi, érett kávérajongók és hivatásosok tetszésének egyaránt megfelelő ez a kiadvány; bemutatja azokat az erőfeszítéseket, amik a napi csésze kávénk elkészítéséig szükségesek. Mindent lefed a kávébab fajtáitól a pörkölés ízre gyakorolt hatásáig, a legjobb kávé kiválasztásáig és elkészítéséig és áttekintést ad a legfőbb európai kávépörkölőkről.
Gazdag tapasztalataiból merítve betekintést enged a kávé világának üzleti oldalába is, üzleti tervekkel és beszámolókkal a világ legjobb kávépörkölőitől. A könyv az alternatív tejek virágzó üzletágával, a kávéutazással és a világ nevesebb kávézóinak bemutatásával zárul.

13.790 Ft
✓ Készleten
Nem tudod eldönteni, mit vegyél? Szerezz örömet szeretteidnek ezzel a szépséges Buono! ajándékutalvánnyal, mely minden alkalomra kitűnő ajándék családtagoknak, barátoknak.

Az utalvány 1.000 Ft-os egységenként, tetszőleges címletekben kapható és a buono.hu weboldalon történő online, illetve a Buono! Olívaolaj- és tésztaszaküzletben történő személyes vásárlás során használható fel bármely, a webáruházban és az üzletben található termékre az utalvány megvásárlásától számított fél éven belül.
A felhasználásra minimum kosárérték és regisztrációs kötelezettség nincs. Az utalvány értékéből készpénz nem adható vissza és készpénzre nem váltható.

Kérjük, hogy a megrendelés véglegesítésekor a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy milyen címletekben szeretnéd megvásárolni az utalvány(oka)t.


Az utalvány megvásárlása történhet személyes vagy csomagpontos átvétellel, vagy házhoz szállítással is.
1.000 Ft
✓ Készleten