Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Kezeletlen héjú olasz Navel narancs rekeszben, 10kg

Ár:
9.000 Ft (7.087 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Szezonális termék


Az első narancs szállítmány érkezése az éréstől függően 2018. november vége - december elejére várható.
Ha nem szeretnél lemaradni róla, kérj értesítést a lenti "értesítést kérek" gombra kattintva, így amint rendelhető, e-mailt küldünk!

Az ár tájékoztató jellegű.

A kezeletlen héjú gyümölcsöt GLS csomagpontra technikai okok miatt nem tudjuk küldeni, csak személyes átvétellel vagy házhozszállítással rendelhető.
Házhozszállítási díjak:
1 rekesz: 1.500 Ft
2 rekesz: 2.000 Ft
Több láda megrendelés esetén a rendszer csak személyes átvételt enged majd kiválasztani, a szállításra egyedi ajánlatot adunk. Ebben az esetben kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen a webshop@buono.hu e-mail címen, vagy telefonon a +36 20 567 4222 telefonszámon nyitvatartási időben.

Ha soknak találod a 10kg-t, kimérve is rendelhető, de ez esetben csak személyes átvételre van lehetőség.
... Vagy inkább kérdezd meg a barátokat, rokonokat, szeretnének-e ők is? wink

Üzletünkben - most már webáruházunkban is - korlátozott mennyiségben, előrendelésre minden évben kapható kezeletlen héjú narancs az olasz citrusszezonban, azaz kb. decembertől - február végéig.
A narancsot éretten szüretelik, így sokkal magasabb a C-vitamin tartalma, mint az éretlenül leszedett, hetekig utazó gyümölcsöké, nem is beszélve a napsütéses ízről :) A szüretet követő pár napon belül már meg is érkezik hozzánk a gyümölcs.
Mivel a különböző narancsfajták máskor érnek, ezért a szezon folyamán is változik, mi érkezik hozzánk, most a Navel van soron.

A Navel narancs kinézete a köldökre emlékeztet, nevét is innen kapta. Vastag héja miatt könnyen hámozható, étkezésre való, édes húsú fajta. Rendkívül magas a C-vitamin tartalma, egyetlen darabja kb. 25%-kal tartalmaz többet a vitaminból, mint egy átlagos felnőtt napi szükséglete.

Származási hely: Calabria

A kezeletlen gyümölcs héját áztatni nem szükséges, csak mosd meg és már reszelheted, teheted is a sütibe. Ha nem használod fel az egészed, bátran fagyaszd le, használd fel 1 éven belül.

Kandírozott narancshéj recept Dragomán György írótól >>>

Narancslikőr és narancslekvár recept Gabojszától >>>

Ajánlhatunk valamit mellé?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
Microplane Premium Classic Általános / Héj reszelő, narancs Microplane Premium Classic Általános / Héj reszelő, narancs
6.990 Ft

Mi a gond a gyümölcsök vegyszeres kezelésével?

Azt szinte mindenki tudja, hogy a déligyümölcsöket zölden vagy éretlen állapotban szüretelik, úgy csomagolják. A szállítás 2-3 naptól, egészen több hétig is elhúzódhat. Ezalatt a gyümölcsöket nagy tömegben, szorosan egymás mellé zsúfolják. A leszedett gyümölcsök élő anyagok, magas a víztartalmúak, lélegeznek, így a tárolás alatt is párologtatnak. (Ez a magyarázata például annak, hogy miért vizes mindig a banán a frissen kinyitott dobozokban, a nagyáruházak zöldségosztályán!)

A romlást megelőzendő a fákról szüretelt gyümölcsöket gombaölő és baktériumokat is ölő vegyszerekkel és növényvédő szerekkel kezelik. Az oldatot permetezéssel, vagy gyakrabban az oldatban történő áztatással viszik fel a gyümölcsök héjára. A súlyveszteséget okozó párologtatás csökkentésére pedig viaszréteggel vonják be a gyümölcsök héját. Általában a viaszban fürdetést a vegyszerekkel együtt alkalmazzák.

Mik ezek az anyagok?

A felületkezelés, az EU-ban engedélyezett, de tisztázatlan besorolású gombaölő hatású növényvédő szerek felhasználásával, (ortofenilfenol, imazalil, tiabendazol stb.) és viaszbevonással történik, de előfordul, hogy, csak simán viaszréteggel vonják be a gyümölcsöt. (Ez már szinte a BIO kategóriába tartozik!) A viaszréteg lehet mesterséges vagy természetes viasz, az utóbbi általában méhviasz-alapú.
Ortofenilfenol:
A mezőgazdaságban használják, mint gombaölőszer. Tisztítószerként különböző felületek tisztítására, fertőtlenítésére használják. Előfordulhat például otthonra, kórházakba, farmokra, mosodákba, fodrászatokba szánt tisztítószerekben is. A maximalizált napi bevihető mennyiség 0,2 mg/testsúlykg. Szembe kerülve súlyos irritációt, égést, esetleg szemkárosodást okozhat. Néhány ember esetén bőrre kerülve allergiás reakciókat válthat ki.
Imazalil:
Gombaölő szer.Nagyobb mennyiségben az anyag hatással lehet a májra, okozhat funkció károsodást és szöveti károsodást. Vízi élőlényekre rendkívül mérgezően hat. Élelmiszerrel és takarmánnyal együtt nem szállítható.
Tiabendazol (E233):
Gomba- és parazitaölő-szer, melyet élelmiszeripari adalékanyagként, féreghajtóként, permetszerként, és fémek okozta mérgezések ellen is használnak. Talán ez az egyetlen olyan anyag, ami talán még jót is tesz.

Narancs- vagy citromlé elkészítését mindig a héjak eltávolításával kezdjük. Soha ne dolgozzuk fel a gyümölcsöt egészben héjával együtt, mert a héjon és héjban lévő növényvédő szereket a lébe dolgozzuk, s mérgezzük magunkat és családunkat. Süteményekbe, krémekbe a kezelt gyümölcsök héját még véletlenül se reszeljük bele.