x
Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak rendszer és személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > >

Vin Santo

Rendezés:
Nézet:

A Ruffino La Solatia és Gretole birtokairól származik a Malvasia és a Trebbiano szőlő, melyekből ez a bor készül. Finom desszertbor, amely gyönyörű borostyán- és mélyarany színű. Kandírozott gyümölcs és méz aromája érezhető, kis narancshéjjal, borssal és fahéjjal fűszerezve. Illatában a szárított sárgabarack, a füge és a mazsola édes jegyei keverednek vaníliával, mézzel és aromás fűszerekkel. Íze hosszasan megmarad a szájban, crème brûlée jegyekkel. Fogyasszuk mascarpone-alapú desszertekhez, crème brûlée-hez, kekszek mellé, vagy egyszerűen élvezzük saját magában.

A Serelle készítéséhez szánt szőlőt a szüret során gondosan kiválogatják. A fürtöket lassan szárítják a "vinsantaia" -ban, melyet természetes és állandó szellőzés jellemez. Ez a folyamat december elejéig tart, amikor a legjobb fürtöket kiválasztják és elkezdik a borkészítést.
Miután szétszedték és óvatosan préselték a szőlőt, a lassú szárítás miatt méz-szerű, nagyon koncentrált a cukortartalom. Francia tölgyfa hordókban, 15/17°C-ra szabályozott hőmérsékleten erjesztik tovább márciusig, amikor a megfelelő alkohol / cukor egyensúlyt elérték. Ezt követően a Serelle-t kb. 3 évig érlelik a kis tölgyfahordókban (oxidáló eljárással). Rövid, rozsdamentes acéltartályban történő pihentetést követően palackozzák és érlelik tovább.

18°C-ra hűtve fogyasszuk!

4.900 Ft
✓ Készleten