Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Il Colle - Millesimato Conegliano Valdobbiaddene Prosecco Brut, Superiore DOCG, 0.75l

Ár:
4.300 Ft (3.386 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Il Colle


IWSC 2017 - Kiemelkedő ezüstérem

"Szalmasárga színű krémes és vastag hab, rugalmas és tartós, akárcsak az élénk buborékcsíkok, amelyek első pillantásra még az első szippantás vagy korty előtt is megkönnyítik és élvezetessé teszik ezt a proseccot. Amilyen friss és illatos az orrnak, olyan a szájban is. Könnyedén virágos, szelíd friss, tiszta és bájos ízek, diszkrét eleganciával.
Ez csak a kezdet"

A gyümölcsöket a szüret előtt körülbelül 2 héttel megmetszik. Ez az úgynevezett kettős érlelés, mert a cukrok koncentrációjának növekedéséből fakadó érés mellett a szőlő szerves savainak levegőzése is bekövetkezik, így a gyümölcs nagyon intenzív ízű, édes és savanyú is egyben. A szüret a szőlő technológiai érettségének elérésekor történik.

Kén-dioxid felhasználás nélkül, innovatív technológiával készül ez a prosecco. Ehhez egy egyedülálló technológiát alkalmaznak, a mustból közvetlenül jön létre a habzóbor, mely lehetővé teszi a szulfitok hihetetlenül alacsony százalékos arányának elérését.

A buborékok nagyon finomak, a hab sima és nagyszerű. Illata gyümölcsös, a körtére emlékeztet, zöld és virágos hatással. Íze száraz, lágy és enyhén savas.

Ideális aperitifként, vagy halételek mellé, különösen illik osztrigához és kagylókhoz.

8°C-ra hűtve fogyasszuk!

További információk

Egységár 5733 Ft/l
Származási ország Olaszország
Származási hely Veneto
Alkoholtartalom 11%
Hozam 88 - 92 Hl/Ha
Teljes savtartalom 6.8 - 7.2 g/l
Maradék cukortartalom 10 - 12 g/l
Nyomás 5 - 5.5 atm.
PH 3.05 - 3.15
Összes SO2 (kén-dioxid) 100 - 110 g/l
Szőlőfajta Glera 100%
A szőlő kora (átlag) 7 - 9 év
Tőkék mennyisége 3200 - 3500 db/Ha
Termés (átlag) 3.5 - 4.2 kg/tőke

Videó