Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Il Colle - Colle Baio Conegliano Valdobbiaddene Prosecco Brut, Superiore DOCG, 0.75l Kattints rá a felnagyításhoz

Il Colle - Colle Baio Conegliano Valdobbiaddene Prosecco Brut, Superiore DOCG, 0.75l

Ár:
4.800 Ft (3.780 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Il Colle

A "Colle Baio" név a földdarabból származik, ahol szőlő ehhez a különleges borhoz terem. Régen egy gróf tulajdonában volt a föld. A legtöbb lova Baio fajta volt, barna és fekete "kabáttal".

Organikus termelésből származik. A szőlőt a "vigaggio in vigna" módszerrel gyűjtik össze (szó szerint a "szőlőültetvényben"): ugyanabban a szőlőültetvényben a Prosecco Superiore DOCG klasszikus keverékének szőlőfajtáit is termesztik. A szüret során az összes fajtát egybe gyűjtik, hogy közvetlenül a szőlőültetvényben hozzák létre a "keveréket".

A feldolgozás külön történik az Il Colle által gyártott bármely más bortól. A szőlőszemeket lágyan összepréselve fehérbort készítenek, majd Charmat módszerrel pezsgősítik.

A pezsgése finom és tartós. Illata aromás és jellegzetesen gyümölcsös, amely almára, banánra, egzotikus gyümölcsökre emlékeztet, őszibarack és sárga rózsa hatással. Íze elegáns, friss, száraz, könnyű, jól kiegyensúlyozott és harmonikus.

Ideális aperitifként, vagy halételek mellé, könnyű előételekhez és fehér húsokhoz. A nap minden órájában és minden boldog pillanatában ünnepelhetünk vele.

6°C-ra hűtve fogyasszuk!

További információk

Egységár 6400 Ft/l
Származási hely Veneto Dél-Nyugat - Conegliano dombvidék
Alkoholtartalom 11%
Hozam 90 - 95 Hl/Ha
Teljes savtartalom 5.5 - 6.0 g/l
Maradék cukortartalom 11 g/l
Nyomás 5,5 - 6.0 atm.
PH 3.10 - 3.20
Összes SO2 (kén-dioxid) 130 - 140 g/l
Termőtalaj / Terroir Agyag és iszapos föld
Szőlőfajta Glera 85%, Verdiso 6%, Bianchetta 5%, Perera 4%,
Tőkék mennyisége 3000 db/Ha
Termés (átlag) 4.0 - 4.4 kg/tőke

Videó