Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Hario Smart G kézi őrlő kerámia tárcsával

Ár:
13.900 Ft (10.945 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Készítette: Hario
Cikkszám: MSG-2-TB

A fejlesztés a régi Hario Mini Mill-hez képest, hogy a tengely vége hatszögletű és vastagabb (míg a hagyományos Mini Mill tengelyvég vékonyabb és ötszögletű). Így az őrlőkar még pontosabban illeszkedik a tengelyre, ez pedig stabilabb őrlést tesz lehetővé.

Az őrlő egyéb paraméterei:

  • Őrlőtárcsák típusa: kúpos
  • Őrlőtárcsák anyaga: kerámia
  • Őrlési finomság szabályozhatósága: fokozatos - másodpercek alatt állítható a púderfinomságútól a filter kávék szemcseméretéig
  • Kompakt méretének köszönhetően utazáshoz is ideális, az őrlőkar egy mozdulattal leszedhető és az őrlő oldalán lévő szilikon gyűrűre rögzíthető
  • Könnyű használat és tisztítás
  • Méret: szélesség 150 mm (az őrlőkarral), mélység 72 mm, magasság 220 mm
  • BPA-mentes műanyagból készült

A kézi őrlők ugyanazon az elven működnek, mint a vendéglátásban használatos profi társaik, azzal a különbséggel, hogy az őrlőtárcsát nem motor, hanem a kávékészítő forgatja.

Működési elvük tehát megegyezik. Az őrlő úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges:
- Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz.
- Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani.

Kiegészítenéd valamivel?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
Marcafé Idillio szemes kávé, 100% arabica, 250g Marcafé Idillio szemes kávé, 100% arabica, 250g
2.500 Ft

További információk

Videó

Ezeket is érdemes megnézni