Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Ziti Lunghi, 500g

Gentile Ziti Lunghi, 500g
Gentile Ziti Lunghi, 500g
Gentile Ziti Lunghi, 500g

A Ziti vagy Zitoni tészta alapvetően campaniai ünnepi étel. Például az augusztus 15-i ferrogoston, amikor egész Olaszország ünnepel, mindig kerül az asztalra egy tál belőle.
Hosszú, lyukas tésztacső, mely hasonló az óriás bucatini-hez. Campaniában és más déli régiókban, például Puglia-ban ezt a tésztát hagyományosan kézzel darabolják fel, közvetlenül a főzés előtt. De miért törik a tésztát az olaszok, ha rengeteg rövidebb forma is rendelkezésre áll? Nos, a hagyományok és a család miatt.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu

2 700 Ft
Egységár: 5 400 Ft/kg
Nincs készleten
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500g
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
10
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tészta hosszúsága (mm)
250
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
Tippek tésztafőzéshez:
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek