Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Gentile Teljes kiőrlésű Rigatoni, 500g

Ár:
1.500 Ft (1.181 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Gentile
Magas rosttartalmának köszönhetően a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták különleges ízt kölcsönöznek az ételnek. 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: teljes kiőrlésű durumbúza, víz

Főzési idő: 13 perc

Mihez ajánljuk?
Rakott tészták, húsos raguk, zöldségek

További információk

Egységár 3000 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Campania
Minősítés IGP
Liszt fajta Teljes kiőrlésű
Főzési idő 13 perc
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Speciális
Energia 1490kJ / 352Kcal
Zsír 2g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.5g / 100g
Szénhidrát 67g / 100g
- melyből cukor 3.2g / 100g
Rost 7.8g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.01g / 100g

Tudnivalók

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.