Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü

Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti), 500g

Ár:
1.500 Ft (1.181 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Gentile

Ez a tészta egyedi a maga módján: egy spaghetti szál átmérője 2,7 mm, mint egy bucatino, de nem lyukas. Érdes felületének köszönhetően több mártást képes felvenni, mint a normális méretű spaghetti és kiválóan helyettesíti a toszkán "Pici", a velencei "Bigoli" vagy a római "Tonnarelli" tésztákat. Egyedülálló forma, amely al dentére főzve kb. 15-17 perc alatt van kész.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű Senatore Cappelli fajta búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 15-17 perc

Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, cacio e pepe, amatriciana, carbonara, halas mártások

További információk

Egységár 3000 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Campania
Minősítés IGP
Liszt fajta Durum
Főzési idő 16 perc
Tészta vastagsága 2.7mm
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Hosszú
Energia 1460kJ / 336kcal
Zsír 1.5g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.5g / 100g
Szénhidrát 69g / 100g
- melyből cukor 4g / 100g
Rost 4g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.01g / 100g

Tudnivalók

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.