Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Gentile Scialatielli, 500g

Ár:
1.500 Ft (1.181 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Gentile

A scialatielli egy téglalap keresztmetszetű, vastag és rövid tészta. Jellemző a modern campania-i konyhára, mivel az Amalfi tengerparton a séfek specialitásaként kínálják, de elterjedt az olyan közeli területeken is, mint Calabria és Basilicata.


A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 17-19 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, julienne-re vágott zöldségek, padlizsános tészta

Kiegészítenéd valamivel?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
San Nicola dei Miri Pomodorini del Vesuvio koktélparadicsom, piros, 430g San Nicola dei Miri Pomodorini del Vesuvio koktélparadicsom, piros, 430g
2.500 Ft
Delfino Tonhal filé olívaolajban, 275g Delfino Tonhal filé olívaolajban, 275g
2.800 Ft
Buono! La Passata - Passzírozott paradicsom, 720ml Buono! La Passata - Passzírozott paradicsom, 720ml
1.100 Ft

Tudnivalók

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

További információk

Egységár 3000 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Campania
Minősítés IGP
Liszt fajta Durum
Főzési idő 17 perc
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Nagy
Energia 1460kJ / 336kcal
Zsír 1.5g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.5g / 100g
Szénhidrát 69g / 100g
- melyből cukor 4g / 100g
Rost 4g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.01g / 100g

Ezeket is érdemes megnézni