Olaszország népessége kettéoszlik: vannak azok, akik bordázottan szeretik a tésztát és azok, akik sima felülettel kedvelik jobban. Ahogy a formátum és a méret is befolyásolja az ízt és az érzékelt állagot, a felület kiképzése is ugyanezt teszi. A sima felületű tészták kisebb mennyiségű mártást vesznek fel.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, vajas-fűszeres mártások, in bianco (olívaolaj, Parmigiano Reggiano), quattro formaggi