Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Linguine, 500g
Gentile Linguine, 500g
1 790 Ft

Gentile Linguine, 500g

Gentile Linguine, 500g
Gentile Linguine, 500g
Gentile Linguine, 500g

A Linguine tészta a spagetti után az egyik legismertebb és legnépszerűbb hosszú szárított tésztafajta, a liguriai Genovából származik, ahol az ilyen típusú tésztához a leggyakrabban pestós vagy tenger gyümölcsei mártást párosítanak. Ez a tésztaforma (alapvetően egy lapított spaghetti) valószínűleg először az 1700-as években jelent meg, Giulio Giacchero, az időszak genovai gazdaságáról szóló könyvében a pestóval, zöldbabbal és burgonyával ízesített trenettéről (ami egy hasonló tésztaforma) ír. Azt mondja, ez volt az akkori liguriai családok tipikus ünnepi étele és figyelemre méltó, hogy a pestós, babos és burgonyás trenette (vagy linguine) ma is népszerű Liguriában.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
10
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
Tippek tésztafőzéshez: 100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.
A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek