Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Gentile Le Pennette, 250g

Ár:
950 Ft (748 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Gentile

A klasszikus olasz tésztaforma, a pennette rigate mini változata. A rövid főzési idő a legtürelmetlenebbek étvágyát is gyorsan kielégíti.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 6 perc

A Gentile tulajdonosa, a Zampino család sok évet töltött azzal, hogy tésztáikhoz a legjobb anyagokat megkeressék. Ahogy jöttek az unokák, létrehoztak ezekből egy gyerekeknek szóló termékcsaládot "Pappa & Pomodoro" néven: az apró tésztácskák Senatore Capelli búzából készültek, bronzra húzva és Cirillo módszer szerint szárítva, hogy a kis kópék is a legjobb minőséget kaphassák meg.

Kiegészítenéd valamivel?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
Montecchia No. 2 Delicato (lágy) extraszűz olívaolaj, 500ml Montecchia No. 2 Delicato (lágy) extraszűz olívaolaj, 500ml
4.600 Ft
Gentile Pomodorini del Vesuvio DOP koktélparadicsom, piros, 430g Gentile Pomodorini del Vesuvio DOP koktélparadicsom, piros, 430g
2.500 Ft
Buono! La Passata - Passzírozott paradicsom, 720ml Buono! La Passata - Passzírozott paradicsom, 720ml
1.200 Ft

Tudnivalók

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Videó

További információk

Egységár 3800 Ft/kg
Kiszerelés 250 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Campania
Minősítés IGP
Liszt fajta Durum
Főzési idő 6 perc
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Gyerekeknek
Energia 1460kJ / 336kcal
Zsír 1.5g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.5g / 100g
Szénhidrát 69g / 100g
- melyből cukor 4g / 100g
Rost 4g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.01g / 100g

Ezeket is érdemes megnézni