Húsvéti nyitvatartás: március 29. nagypéntek - zárva, április 1. húsvét hétfő - zárva
A zárvatartás ideje alatt a személyes átvétel, a csomagfeladás és az ügyfélszolgálat szünetel.

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g

Gentile Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g
Gentile Conchiglioni (óriás kagylótészta), 500g

Alakja miatt általában „kagylónak” vagy „tengeri kagylónak” hívják ezt a tésztafajtát és valóban, a „conchiglia” szó olaszul tengeri kagylót jelent. A Conchiglie nem túl régi tésztaforma és csak szárítva állítják elő. Mivel olyan régóta nem létezik, nincs klasszikus története, amely egy bizonyos olasz régióhoz köthetné. A Conchiglioni a legnagyobb a kagylótészták közül, amelynek mérete hasonló a lumaconihoz (aminek csigaházhoz hasonlít az alakja), kiválóan tölthető és ideális tepsis tésztaételekhez.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Mihez ajánljuk?
Klasszikus rakott tészták, töltött tészták, spenóttal és ricottával töltött tésztához.

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Nincs készleten
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Nagy
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
14
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek