Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü
Itt jársz éppen: Kezdőlap >

Gentile

Gentile


A Zampino család napról-napra szenvedéllyel és elkötelezettséggel folytatja a cég hagyományait, védi eredetiségét, az alapanyagok kiválasztása továbbra is a legnagyobb körültekintéssel folyik.
A cég által előállított tészták kiváló minősége a szabályok pontos betartásán múlik, ez tette híressé a termékeket. A búza kiváló minőségén és a lassú, alacsony hőmérsékletű szárítás, a "Metodo Cirillo" kombinációjából jönnek létre a tökéletes tészták.
A Gentile egyik leghíresebb terméke a kézzel készített fusilli tészta, amelynek elkészítésében több, mint 400 éve semmi sem változott.


 

Rendezés:
Nézet:

A Pastificio Gentile minőségi, kétszer őrölt durumbúzalisztje ökológiai gazdálkodásból származik.

A lisztet tésztakészítés mellett kenyér-, pizza- és édességkészítéshez is használhatjuk.

Tészta: adjunk hozzá vizet és gyúrjuk tésztává
Kenyér: a liszt felhasználásával egyedi ízt érhetünk el
Pizza: ha ropogós pizzatésztát szeretnénk
Édességek: a liszttel különleges ízt adhatunk süteményeinknek

Nyomokban szóját tartalmazhat.

950 Ft
✓ Készleten

Enyhén kesernyés, kellemesen savanykás ízvilágú lekvár a sorrento-i citrom összetéveszthetetlen aromájával.

Mihez ajánljuk? Kalács, panettone, frissen sült croissant.

1.600 Ft
✓ Készleten

A Pomodorino Gialli sárga, kicsi, cseresznye formájú paradicsom. Kevésbé savas, mint a vörös unokatestvére, a Gialli enyhébb és kissé édesebb - és lédúsabb is!
Egy finom mártáshoz egyszerűen főzzük a paradicsomot 4-5 percig a saját levében, amelyet a hő hatására ereszt és már tálalhatjuk is a tésztára.

Összetevők: gialli paradicsom, víz, só

2.500 Ft
✓ Készleten
Klasszikus marinara szósz, természetes alapanyagokból, cetara-i szardellával és igazi olasz paradicsommal.
2.200 Ft
✓ Készleten
Bazsalikomos mártás tésztákra, természetes alapanyagokból, igazi olasz paradicsommal.
2.200 Ft
✓ Készleten
Puttanesca szósz, természetes alapanyagokból, cetara-i szardellával és olasz sárga paradicsommal.
2.200 Ft
✓ Készleten

A spaghetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei

1.500 Ft
✓ Készleten

A spaghetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 4 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei

1.500 Ft
✓ Készleten

Enyhén ovális, lapos spaghetti, helyenként bavette néven is ismerik. Hagyományosan halas ételekhez szokták használni.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto

1.500 Ft
Beszerzés alatt

Ez a tészta egyedi a maga módján: egy spaghetti szál átmérője 2,7 mm, mint egy bucatino, de nem lyukas. Érdes felületének köszönhetően több mártást képes felvenni, mint a normális méretű spaghetti és kiválóan helyettesíti a toszkán "Pici", a velencei "Bigoli" vagy a római "Tonnarelli" tésztákat. Egyedülálló forma, amely al dentére főzve kb. 15-17 perc alatt van kész.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 15-17 perc

Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, cacio e pepe, amatriciana, carbonara, halas mártások

1.700 Ft
✓ Készleten

A szélesmetéltek közül az egyik legkedveltebb forma, sokféle felhasználásra alkalmas tésztatípus. Kisebb méret eltéréssel megtalálható a legtöbb regionális konyhában.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, halas ragu, pesto

1.500 Ft
✓ Készleten

Minőségét megőrzi: 18/11/2020

Közismerten a legvastagabb szélesmetélt, több regionális konyhában is megjelenik. 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, vadhús ragu, pesto.

1.500 Ft 1.200 Ft
✓ Készleten
A lasagne egy klasszikus nápolyi forma. Tipikus ebből készült ételkülönlegesség a Lasagne di Carneval, mely sertés- és marhahúst tartalmazó nápolyi húsos raguval készül és tartalmazhat keménytojás szeleteket is.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc
1.500 Ft
✓ Készleten

Nápolyban a Mafalde egykor "A gazdagok Fettucelle-je" néven volt ismert, majd később savoy-i Mafalda hercegnőnek nevezték és "Mafaldine" nevet kapta. Hosszú, széles, lapos tészta, hullámos szélekkel, amely keskenyebb a lasagna méreténél, de ugyanúgy jól használható gazdag mártásokhoz, darált húsos ételekhez. Ha mártással tálaljuk, akkor a lasagna és a mafalde keverve is használható.


A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu

1.500 Ft
✓ Készleten
A Ziti vagy Zitoni tészta alapvetően campaniai ünnepi étel. Például az augusztus 15-i ferrogoston, amikor egész Olaszország ünnepel, mindig kerül az asztalra egy tál belőle.
Hosszú, lyukas tésztacső, mely hasonló az óriás bucatini-hez. Campaniában és más déli régiókban, például Puglia-ban ezt a tésztát hagyományosan kézzel darabolják fel, közvetlenül a főzés előtt. De miért törik a tésztát az olaszok, ha rengeteg rövidebb forma is rendelkezésre áll? Nos, a hagyományok és a család miatt.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu

2.200 Ft
✓ Készleten

A vesuvio tészta természetesen a Vezúvról kapta a nevét, hiszen formája egy vulkánhoz hasonlatos. Abszolút egyedi formátum, a gyerekek nagy kedvence.


A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 8 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, friss paradicsom-bazsalikom mártás, rakott tészta és darabolt zöldségek.

1.500 Ft
✓ Készleten
Olaszország népessége kettéoszlik: vannak azok, akik bordázottan szeretik a tésztát és azok, akik sima felülettel kedvelik jobban. Ahogy a formátum és a méret is befolyásolja az ízt és az érzékelt állagot, a felület kiképzése is ugyanezt teszi. A sima felületű tészták kisebb mennyiségű mártást vesznek fel.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, vajas-fűszeres mártások, in bianco (olívaolaj, Parmigiano Reggiano), quattro formaggi
1.500 Ft
✓ Készleten
A pennette egy sokoldalú tésztafajta, amely minden mártással jól működik. Nevét a tollszárról kapta. Ennek egyik fajtája a bordázott, melynek segítségével a tészta még több szószt tud felvenni.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc

Mihez ajánljuk?
Paradicsommártás, tejszínes tészták, húsos raguk.
1.500 Ft
✓ Készleten
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 16 perc
1.500 Ft
✓ Készleten
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 10 perc
1.500 Ft
✓ Készleten