Gentile

A Zampino család napról-napra szenvedéllyel és elkötelezettséggel folytatja a cég hagyományait, védi eredetiségét, az alapanyagok kiválasztása továbbra is a legnagyobb körültekintéssel folyik.
A cég által előállított tészták kiváló minősége a szabályok pontos betartásán múlik, ez tette híressé a termékeket. A búza kiváló minőségén és a lassú, alacsony hőmérsékletű szárítás, a "Metodo Cirillo" kombinációjából jönnek létre a tökéletes tészták.
A Gentile egyik leghíresebb terméke a kézzel készített fusilli tészta, amelynek elkészítésében több, mint 400 éve semmi sem változott.
Pastificio Gentile minőségi, kétszer őrölt durumbúzalisztje ökológiai gazdálkodásból származik.
A lisztet tésztakészítés mellett kenyér-, pizza- és édességkészítéshez is használhatjuk.
Tészta: adjunk hozzá vizet és gyúrjuk tésztává
Kenyér: a liszt felhasználásával egyedi ízt érhetünk el
Pizza: ha ropogós pizzatésztát szeretnénk
Édességek: a liszttel különleges ízt adhatunk süteményeinknek
Nyomokban szóját tartalmazhat.
Enyhén kesernyés, kellemesen savanykás ízvilágú lekvár a sorrento-i citrom összetéveszthetetlen aromájával.
Mihez ajánljuk? Kalács, panettone, frissen sült croissant.
A Pomodorino Gialli sárga, kicsi, cseresznye formájú paradicsom. Kevésbé savas, mint a vörös unokatestvére, a Gialli enyhébb és kissé édesebb - és lédúsabb is!
Egy finom mártáshoz egyszerűen főzzük a paradicsomot 4-5 percig a saját levében, amelyet a hő hatására ereszt és már tálalhatjuk is a tésztára.
Összetevők: gialli paradicsom, víz, só
A grissino egy jellegzetes, piemonti eredetű, pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero lanzói pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.
A grissino egy jellegzetes, piemonti eredetű, pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero lanzói pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Nagy kedvelője volt Bonaparte Napóleon is, olyannyira, hogy futárszolgálatot alakított Torino és Párizs között, melynek elsődleges feladata a grissini szállítása volt, amit ő les petits bâtons de Turin–nak hívott.
A spaghetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 8 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei
A spaghetti szó a "spago" szóból származik, ami olasz nyelven húrt jelent. Leghíresebb és legismertebb tésztaforma, amelyet leginkább az olasz gasztronómiával azonosítanak.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 4 perc
Mihez ajánljuk?
Paradicsommártások, carbonara, raguk, pesto, tenger gyümölcsei
Enyhén ovális, lapos spaghetti, helyenként bavette néven is ismerik. Hagyományosan halas ételekhez szokták használni.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto
Ez a tészta egyedi a maga módján: egy spaghetti szál átmérője 2,7 mm, mint egy bucatino, de nem lyukas. Érdes felületének köszönhetően több mártást képes felvenni, mint a normális méretű spaghetti és kiválóan helyettesíti a toszkán "Pici", a velencei "Bigoli" vagy a római "Tonnarelli" tésztákat. Egyedülálló forma, amely al dentére főzve kb. 15-17 perc alatt van kész.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 15-17 perc
Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, cacio e pepe, amatriciana, carbonara, halas mártások
A szélesmetéltek közül az egyik legkedveltebb forma, sokféle felhasználásra alkalmas tésztatípus. Kisebb méret eltéréssel megtalálható a legtöbb regionális konyhában.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, halas ragu, pesto
Közismerten a legvastagabb szélesmetélt, több regionális konyhában is megjelenik.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Gombás mártások, vadhús ragu, pesto.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Nápolyban a Mafalde egykor "A gazdagok Fettucelle-je" néven volt ismert, majd később savoy-i Mafalda hercegnőnek nevezték és "Mafaldine" nevet kapta. Hosszú, széles, lapos tészta, hullámos szélekkel, amely keskenyebb a lasagna méreténél, de ugyanúgy jól használható gazdag mártásokhoz, darált húsos ételekhez. Ha mártással tálaljuk, akkor a lasagna és a mafalde keverve is használható.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu
Hosszú, lyukas tésztacső, mely hasonló az óriás bucatini-hez. Campaniában és más déli régiókban, például Puglia-ban ezt a tésztát hagyományosan kézzel darabolják fel, közvetlenül a főzés előtt. De miért törik a tésztát az olaszok, ha rengeteg rövidebb forma is rendelkezésre áll? Nos, a hagyományok és a család miatt.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu
A Bucatini Róma vidékének közkedvelt, hagyományos tésztáinak egyike, amely nagyon hasonlít a spagettonihoz, vagyis a vastag spagettihez, azonban a bucatinin egy apró lyuk fut át, ami miatt egyes olaszok szerint remek tészta a kiadós vagy krémes mártásokhoz. A lyuk gyakorlati haszna, hogy lehetővé teszi a tészta egyenletesebb főzését, kívül és belül, hiányában a belseje még mindig kemény lenne, amikor a külső már megfőtt. A lyuk eredete valószínűleg abban az ősi módszerben rejlik, hogy ezt a fajta tésztát kézzel készítették egy ferrettónak nevezett vékony rúddal. Egy kis darab tésztát tekertek és nyújtottak a ferretto köré, az eszközt aztán kihúzták, így maradt meg a lyuk a tészta hosszában.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
A vesuvio tészta természetesen a Vezúvról kapta a nevét, hiszen formája egy vulkánhoz hasonlatos. Abszolút egyedi formátum, a gyerekek nagy kedvence.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 8 perc
Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, friss paradicsom-bazsalikom mártás, rakott tészta és darabolt zöldségek.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 10 perc
Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, vajas-fűszeres mártások, in bianco (olívaolaj, Parmigiano Reggiano), quattro formaggi