Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Friss pesto Olaszországból!

Giuseppe
2018. 06. 13. 14:45:00
Friss pesto Olaszországból!


Friss pesto-t fogunk hozni egyenesen Genova városból!


Tizenkét éves lehettem, amikor úgy döntöttem, hogy "akkor most megtanulok főzni" (mit ki nem találtam, hogy ne kelljen tanulni délután otthon! :D )
A lakásban csak egy darab receptkönyv volt fellelhető, és azt az elejétől kezdtem lefőzni, szépen, receptenként, sorrendben. A besciamella oda kapott, a spanyol mártásról soha nem is hallottam, a bársonyos krém csomós lett, a Bagna Cauda pedig már a leírásból büdösnek tűnt, így az első valódi siker a Pesto Genovese lett! Lelkesedve a (látszólag) pozitív fogadtatástól, 1984 nyarán folyton pesto-t csináltam, míg a végén apám könyörgött, hogy "fiam, most már jó lenne, valami mást is enni!".

A friss pesto-t mozsárban kell készíteni. Egyszerű a receptje, kevés a hozzávaló, de pont ezért kardinális kérdés az alapanyagok minősége. Utána pedig a legfontosabb a gyakorlat és a családi hagyományok. Pesto készítési világbajnokság is létezik, ahol nüanszokon múlik, hogy kinek a mártása a legjobb. Elég más mozdulatot tenni, és már más lesz a végeredmény annak ellenére, hogy mindenki ugyanazokat az alapanyagokat használja.

Végre találtam egy olyan kis termelőt, aki elképesztően finom friss pesto-t készít, eredeti recept alapján: a "Rossi 1947". Nagyon kevés termékük van, de amúgy is a pesto volt az, amire felkaptam a fejemet és ezt szeretném veletek megosztani. Ez a termék abban is fog segíteni, hogy meglegyen a referencia pont, milyennek kell lennie az otthon készített pesto-nak!

Friss pesto-t fogunk hozni egyenesen Genova városból!
A termék hűtve kell utazzon, illetve az elkészítéstől számítva 2 hónap a fogyaszthatósági ideje. Így azt a rendszert fogjuk alkalmazni, mint a narancsoknál: előrendelés alapján lesz vásárolható.
Kapható lesz: 85 gr, 180 gr, 500 gr-os üvegben.

A rendelést webshopon lehet leadni, tetszőleges mennyiségben, június 18. éjfélig. Utána kb 1 héten belül fog megérkezni (előreláthatóan június 25-27.), de erről külön fogunk értesítést küldeni.

Tipp: a pesto-hoz javasoljuk a trofie, a strozzapreti, a linguine, a spaghettoni, a tojásos tagliatelle és chitarra formákat.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Híreink