Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Filotea Orecchiette, 500g

Ár:
1.600 Ft (1.260 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Zaccagni

Az olaszok csaknem 700 éve készítenek orecchiettét és a tészta elkészítésének módja nagyon kevéssé változott. Bár az orecchiette tészta hagyományosan Pugliából és a szomszédos Basilicatából származik, manapság Olaszország egész területén nagyon népszerű. Az „orecchiette” szó „kis füleket” jelent és a név nyilvánvalóan a formából ered. Az orecchiette állítólag a 12. és 13. század között vált népszerűvé Pugliában, tehát meglehetősen ősi eredetű tészta. Egyes ételtörténészek szerint eredetileg a 13. század folyamán Provence-ból érkezett Dél-Itáliába az Angevinekkel, akik „crosets” néven hoztak magukkal egy hasonló formájú tésztát. A pugliai orecchiette mérete változhat, a tészta elkészítésének helyétől és a felhasznált összetevőktől függően. Hagyományosan brokkolirüggyel (rapini) főzik, amelyet olaszul „cima di rapa” néven ismernek, de a nagyobbakat gyakran fogyasztják zöldségekkel, a kisebbeket húsmártással vagy raguval vagy paradicsommártással és apró húsgombóccal.

Összetevők: durumbúzaliszt, víz. Nyomokban szóját tartalmazhat.

Kiegészítenéd valamivel?
Jelöld be a terméke(ke)t, amelyeket még a kosárba szeretnél tenni!
DeCarlo - Cime di Rapa - Brokkolirügy DeCarlo - "Cime di Rapa" - Brokkoli rügy extraszűz olívaolajban 200g
2.600 Ft

További információk

Egységár 3200 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási hely Marche
Liszt fajta Durum
Főzési idő 15 perc
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Speciális
Energia 1449kJ / 346kcal
Zsír 2.7g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.4g / 100g
Szénhidrát 66g / 100g
- melyből cukor 3g / 100g
Rost 3g / 100g
Fehérje 13g / 100g
0.025g / 100g

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.