Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Fajszi Prémium csípős fűszerpaprika őrlemény, 100g

Ár:
2.000 Ft (1.575 Ft + ÁFA)
Készítette: Fajszi Paprika Manufaktúra

A Fajszi Paprika kizárólag saját termesztésű fűszerpaprikából készül (100%-ig magyar, 100%-ig fajszi).

Különlegessége, hogy a fűszerpaprika csutáját/szárát kézzel eltávolítják szárítás előtt, illetve át is válogatják, hogy hibás paprika ne kerüljön bele, ezzel is a prémium minőséget biztosítják.

Összetevők: fűszerpaprika (100%)

EZ A TERMÉK MÁR NEM KAPHATÓ.

Nézz körül a webáruházban, biztosan találsz helyette más megfelelő terméket!
Mióta nem kapható:
2021-03-02

Tudnivalók

A Fajszi Paprika Manufaktúra halpaprikásának családi receptje:
"A halat megpucoljuk, a belsőségeket kivesszük, átmossuk. Tisztítás után beirdaljuk a halat, majd megsózzuk, felszeleteljük és állni hagyjuk legalább 4 órát. Ezután bográcsba helyezzük a szeleteket, 1 kg halhoz 1.1 l vizet, 10 dkg hagymát, 4 dkg fajszi paprikát, 1 dl házi paradicsomlevet és sót adunk. A fajszi paprikát akkor tesszük a vízbe, mikor felforr és utána 30 percig főzzük, ezután tálaljuk.
Baja közelségéből adódóan mi ezt is tésztával esszük, de kenyérrel is lehet, szegediesen."

A Kalocsa környéki falvak régi paprikatermesztését és feldolgozását Simonyi Jenő jellemezte legjobban 1882-ben:
"A dunamenti helységekben a konyhakertészet uralkodik. A fajsziak a paprikatermesztésből gazdagok, csaknem kizárólag azt termelnek. A paprikát ők maguk törik meg famozsárban, amit külü-nek neveznek, de őrletik is a szárazmalomban, milyen van húsz is a helységben. A megőrölt paprikát finom rostán megrostálják, és a rostában maradt rész újra a garatba megy őrlés alá. Ezt addig teszik, míg a rosta mindent át nem ereszt. Nemcsak Fajszon, hanem a környéken mindenütt sok paprika terem. A kalocsai piacon úgy állnak a hetivásárkor az eladók a paprikával (mind asszony), mint máshol gabonával."

Ezeket is érdemes megnézni