Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Buono! Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g Kattints rá a felnagyításhoz

Buono! Spaghetti alla Chitarra (szögletes), 500g

Ár:
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Pastifico Maiella

A tészta a chitarra nevű háztartási eszközről kapta nevét, amit hagyományosan Abbruzzo tartományhoz visszavezethető. Ez egy fakeret, amelyen fémhúrok vannak kifeszítve és a háziasszonyok ezen készítették ezt a szögletes spaghetti-félét. Felületének köszönhetően különösen ajánlott húsos ragukhoz.

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio La Maiella manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát, és kizárólag hegyi forrásvizet használnak, a Maiella-hegy lábán található kis üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.

Összetétel: durumliszt, víz

Főzési idő (al dente): 10 perc

Mihez ajánljuk?
Abbruzzo-i "Chitarra con le pallottine" (4-5 mm-es húsgombóccal készült paradicsommártás), paradicsommártás

További információk

Egységár 2200 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási hely Abruzzo
Liszt fajta Durum
Főzési idő 10 perc
Tészta hosszúsága 260mm
Tészta szélessége 2mm
Tészta vastagsága 2mm
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Hosszú
Energia 335Kcal
Zsír 1.5g / 100g
- melyből telített zsír 0g / 100g
Szénhidrát 73g / 100g
- melyből cukor 0g / 100g
Rost 0g / 100g
Fehérje 13g / 100g
0g / 100g

Tudnivalók

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Videó

Hasonló termékek

✓ Készleten
1.100 Ft
✓ Készleten
1.100 Ft
✓ Készleten
1.100 Ft
✓ Készleten
1.100 Ft