Húsvéti nyitvatartás: március 29. nagypéntek - zárva, április 1. húsvét hétfő - zárva
A zárvatartás ideje alatt a személyes átvétel, a csomagfeladás és az ügyfélszolgálat szünetel.

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Penne rigate, 500g
Buono Penne rigate, 500g
1 550 Ft

Buono Penne rigate, 500g

Buono Penne rigate, 500g
Buono Penne rigate, 500g

Ennek a tésztaformának megvan a pontos születési dátuma: 1865. március 11 -én Giovanni Battista Capurro, a Genova melletti San Martino d'Albanóból származó tésztakészítő egy olyan gépet szabadalmaztatott, amely képes volt átlósan vágni a tésztát anélkül, hogy eltörné. Addig a tésztát kézzel, ollóval vágták, szabálytalan és szaggatott széleket hagyva a végterméken. A penne egy nagyon sokoldalú tésztafajta, ennek következtében rendkívül népszerű Olaszországban és szerte a világban. Hengeres alakja miatt a szósz könnyen a tésztadarabok belsejébe kerül. A rigate, azaz a barázdált változat lehetővé teszi, hogy a mártás könnyebben a tészta felületéhez tapadjon, így minden falat gazdag és ízletes lesz. Ezt a tésztaformát leggyakrabban nehezebb hús- vagy paradicsomalapú mártásokkal tálalják, nem igazán tenger gyümölcseivel vagy könnyű krémes mártásokkal. Nagyon népszerű választás sült tésztaételekhez és tésztasalátákhoz is.

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, darabos (húsos-zöldséges) mártások, rakott tészták.

1 550 Ft
Egységár: 3 100 Ft/kg
Adatok
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
8-10
Tojástartalom
Tojás nélkül
Összetevők

olasz durumbúza, víz
Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek