Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Buono Penne Rigate, 500g

Ár:
1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: ✓ Készleten
Készítette: Zaccagni

Egy sok felhasználási lehetőséggel rendelkező tésztafajta, talán a legelterjedtebb rövid tészta.

Összetétel: durumliszt, víz

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, darabos (húsos-zöldséges) mártások, rakott tészták.

További információk

Egységár 2400 Ft/kg
Kiszerelés 500 g
Származási ország Olaszország
Származási hely Abruzzo
Liszt fajta Durum
Főzési idő 11 perc
Tojástartalom Tojás nélkül
Méretcsoport Rövid
Energia 1496 kJ / 353 kcal / 100g
Zsír 1.5g / 100g
- amelyből telített zsírsavak 0.3g / 100g
Szénhidrát 70g / 100g
- melyből cukor 2.5g / 100g
Rost 3g / 100g
Fehérje 14g / 100g
0.002g / 100g

Tudnivalók

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.