Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Sütőtökös tészta

Sütőtökös tészta

 

Régen Október 31-én a sütőtököt csak ettük, ma már faragjuk is!
Próbálkoztam mind a két műfajjal, de sikerek szempontjából, inkább maradok a főzésnél! :)

Hagyományosan tésztával szoktam elkészíteni, de látott már risotto-t és gnocchi-t is ez a mártás!

A sütőtököt lehámozom, és apró kockákra vágom.
Egy vastag falú és mély serpenyőben olívaolajon, nagyon lassú tűzön, dinsztelek egy apróra vágott vöröshagymát, aztán bele teszem a sütőtököt, és fedő alatt párolom 5 percet. Felöntöm kb 1 dl fehérborral (lehetőség szerint ugyan abból amit inni is fogok az étel mellé :D ), megsózom, teszek rá egy kis szerecsendiót, és megint hagyom főni, most már 15-20 percet. Amikor a kockák megpuhultak, egy részét szét nyomom villával, adok hozzá 25%-os tejfölt (vagy főző tejszínt), és véglegesítem a főzést. Ha száraznak ítélem, adok még hozza pár vajforgácsot. Parmigiano Reggiano-t is teszek rá, persze ha nem ettem meg az utolsó darabot előző este :D

A Caserecce tészta nagyon jó választás hozzá (a képen látható), de tudom ajánlani a Vesuvio durumtésztát vagy a tojásos Tagliatelle-t is.
A merészebbek, porrá zúzhatnak 1-2 db amaretti sütit, és rá szórhatják tálaláskor.

Buon appetito
Giuseppe :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Recept