Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Pisztáciás-bergamottos paccheri

Giuseppe
2022.05.30 16:09
Pisztáciás-bergamottos paccheri

Az ízek lágyak és harmonikusak, nem tolakodóak. A paradicsom frissít és könnyít az egyébként zsírszegény ricotta túrón, de nem nyomja le a pisztáciát.

Hozzávalók (4 adag)

400 g bergamottos paccheri
250 g ricotta
100% pisztácia paszta (kb 2 evőkanál)
10 g pörkölt pisztáciatöret (kb egy evőkanál)
20-25 db koktélparadicsom

Elkészítés

A bergamottos paccheri tésztát 17-18 percig főzzük sós vízben (1 liter víz / 100 g tészta) közepes lángon. Időnként nagyon óvatosan keverjük meg.

Egy magas falu teflon serpenyőbe tegyük a ricotta-t egy evőkanál extraszűz olívaolajjal. Akkor melegítsünk rá, amikor a tészta már 12-15 perce fő (épp hogy langyos legyen). Egy szilikon spatulával nyomjuk össze a ricotta-t, tegyünk rá 2 evőkanál 100% pisztácia pasztát, 2 kanál főzővizet és egy csipetnyi sóval dolgozzuk össze. Emeljük ki a tésztát, tegyük a serpenyőbe és óvatosan, de alaposan keverjük össze. Tálaljuk, szórjuk rá a pirított pisztácia töretet és a negyedekre vágott koktélparadicsomokat.

Ha nincs bergamottos tészta, lehet pár csepp bergamott esszenciát használni vagy a fent említett olajat egy evőkanál bergamottos olívaolajjal lehet helyettesíteni. 

Annyi idő alatt készül el minden, amennyi idő alatt megfő a tészta. Fehérborral ajánlott fogyasztani, egy friss furminttal vagy egy fiatal chardonnay-vel!

Nálam bekerült az állandó családi étlapra!

Buon appetito!
Giuseppe

 

A recept elkészítéséhez javasolt hozzávalók:

Paccheri durum száraztészta

Ricotta

Pisztácia paszta

Egész pörkölt pisztácia

Bergamottal ízesített extraszűz olívaolaj

Bergamott esszencia

Bor ajánlásunk:

San Marzano - Il Pumo Chardonnay Puglia IGP

 

 

Nagy, szürke márványasztalon gyúrta mindig össze a tésztát és gyerekkoromban én is segédkeztem abban,hogy jó lisztes legyen a konyha padlója.

Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. Vannak dolgok, amikre az olaszok nagyon kényesek, az egyik mindenképpen a tészta helyes főzése, de persze még van egy pár.