Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > >

Blog

Legfrissebb híreink mellett itt különféle érdekes cikkeket, néha recepteket, ajánlatokat találtok. Legalábbis remélem, ami nekem érdekes, az Nektek is wink

Kellemes szórakozást kívánok!
Giuseppe
Giuseppe
Friss pesto Genovából!

Friss pesto érkezik - március 11.

Kalas Györgyi - Street Kitchen
Az olívaolaj magyar nagykövete: a város legjobb olasz boltjában jártunk

Giuseppe Scaricamazza húsz éve érkezett Magyarországra, akkor még mint számítástechnikai szakember. Mára azonban Buono nevű boltja a budapesti gasztroőrültek kedvenc olasz alapanyag- és olívaolaj lelőhelye lett.

Az olasz tésztafőzés 10+1 aranyszabálya


Vannak dolgok, amikre az olaszok nagyon kényesek, az egyik mindenképpen a tészta helyes főzése, de persze még van egy pár.

Megjött a 2018-as Novello!


Szokás szerint, aki előre rendelte, az felkerült a legmagasabb polcra, ahonnan a legszebb a kilátás. :)

Giuseppe
Sütőtökös tészta

 

Régen Október 31-én a sütőtököt csak ettük, ma már faragjuk is!
Próbálkoztam mind a két műfajjal, de sikerek szempontjából, inkább maradok a főzésnél! :)

Giuseppe
Pecorino di Filiano

A boltban kapható ez a finomság, de az elérhetőségéről érdeklődj telefonon, mielőtt elindulsz érte, lehet, hogy megettük az egészet :)

Giuseppe
Olívatermés 2018


Egészségesek és szépek idén az olajbogyók, a fák jól meg vannak pakolva!
Reméljük a természet segíteni fog még egy másfél hónapig, és kiváló szüret lehet belőle.

Dragomán György
Bruschetta


A Bruschetta (kiejtése: brusketta) egy klasszikus olasz előétel, és nem igazán lehet megunni! Minden olaj más, minden paradicsom más, mindenki máshogy szereti ízesíteni, sózni, fűszerezni. Nincs szabály, csak a jó alapanyag a lényeg, ahogy Dragomán György is írja!
Giuseppe

Giuseppe
Mi az én kedvenc tésztám?


Hát természetesen a paradicsomos tészta :)  Ez az olasz konyha tömegközéppontja. Végtelenül egyszerű dolog, de összetart egy kultúrát és mindenki ki tudja fejezni magát benne.

Extraszűz olívaolajat vegyünk, de pontosan milyet is?

Mindenhol azt halljuk, hogy az olívaolaj egészséges, és ha jót akarunk magunknak és a családnak, akkor extraszűz terméket használjunk. Arról viszont alig esik szó, hogy nem mindegy, hol és milyen körülmények között készül az a bizonyos olívaolaj. Egy igazi “olajdílert” kérdeztünk meg a témáról.