Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > > >

Bruschetta

Dragomán György
Bruschetta


A Bruschetta (kiejtése: brusketta) egy klasszikus olasz előétel, és nem igazán lehet megunni! Minden olaj más, minden paradicsom más, mindenki máshogy szereti ízesíteni, sózni, fűszerezni. Nincs szabály, csak a jó alapanyag a lényeg, ahogy Dragomán György is írja!
Giuseppe

Itt a paradicsomszezon. Csináljatok bruschettát! Vágjatok egy szép szelt kenyeret, kenjétek meg rozmaringos fokhagymás olívaolajjal (én egynegyednyi vízzel hígítom az olajat – ropogósabb lesz így a kenyér), tegyétek be a forró sütőbe, amíg pirul, vágjatok kockákra egy szép érett paradicsomot, locsoljátok meg olajjal, amikor a kenyér már jó ropogós, vegyétek ki a sütőből, halmozzátok rá a paradicsomot, szórjátok meg sóvirággal. Egyétek meg.
A legjobb nyári vacsora, sőt könnyű ebédnek is megteszi.

Lehet cifrázni és bonyolítani, én nem szoktam, mert csak olyankor csinálom, amikor sikerül igazán jó kenyeret, paradicsomot és olajat szerezni, és most világbajnok jó került mindháromból.

(Reggelire meg lehet katalán pa amb tomàquet csinálni, a különbség, hogy ott nem aprítva vagy szeletelve kerül a paradicsom a pirított kenyérre, hanem csak simán rá kell dörzsölni a paradicsom belsejét - izgalmas, hogy ettől az apró eltéréstől menyire más élményt ad ugyanaz az alapanyag.)

Dragomán György

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Recept