Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Teljes adatvédelmi tájékoztatónkat ITT, csak a cookiek-ról szóló tájékoztatónkat pedig ITT tudod elolvasni.
Termékek Menü
Itt jársz éppen: > >

Blog

Legfrissebb híreink mellett itt különféle érdekes cikkeket, néha recepteket, ajánlatokat találtok. Legalábbis remélem, ami nekem érdekes, az Nektek is wink

Kellemes szórakozást kívánok!
Giuseppe
Giuseppe
Narancssárga hétfő!

Kezeletlen héjú citrusok - december 17.

Megjött a 2018-as Novello!


Szokás szerint, aki előre rendelte, az felkerült a legmagasabb polcra, ahonnan a legszebb a kilátás. :)

Giuseppe
Sütőtökös tészta

 

Régen Október 31-én a sütőtököt csak ettük, ma már faragjuk is!
Próbálkoztam mind a két műfajjal, de sikerek szempontjából, inkább maradok a főzésnél! :)

Giuseppe
Pecorino di Filiano

A boltban kapható ez a finomság, de az elérhetőségéről érdeklődj telefonon, mielőtt elindulsz érte, lehet, hogy megettük az egészet :)

Giuseppe
Olívatermés 2018


Egészségesek és szépek idén az olajbogyók, a fák jól meg vannak pakolva!
Reméljük a természet segíteni fog még egy másfél hónapig, és kiváló szüret lehet belőle.

Dragomán György
Bruschetta


A Bruschetta (kiejtése: brusketta) egy klasszikus olasz előétel, és nem igazán lehet megunni! Minden olaj más, minden paradicsom más, mindenki máshogy szereti ízesíteni, sózni, fűszerezni. Nincs szabály, csak a jó alapanyag a lényeg, ahogy Dragomán György is írja!
Giuseppe

Giuseppe
Mi az én kedvenc tésztám?


Hát természetesen a paradicsomos tészta :)  Ez az olasz konyha tömegközéppontja. Végtelenül egyszerű dolog, de összetart egy kultúrát és mindenki ki tudja fejezni magát benne.

Extraszűz olívaolajat vegyünk, de pontosan milyet is?

Mindenhol azt halljuk, hogy az olívaolaj egészséges, és ha jót akarunk magunknak és a családnak, akkor extraszűz terméket használjunk. Arról viszont alig esik szó, hogy nem mindegy, hol és milyen körülmények között készül az a bizonyos olívaolaj. Egy igazi “olajdílert” kérdeztünk meg a témáról.

Mi a különbség a zöld és a fekete olívabogyó között?


A zöld és a fekete olíva esetében ugyanarról a növényről van szó, csak az érés különböző pillanataiban szedik le, ez okozza a színkülönbséget.

Giuseppe
Zöldborsós rizottó


alias "Risi e Bisi"