Acquerello rizs spenóttal és gorgonzolával

Egy nagyon egyszerű recept a hétvégére, amit akár más leveles zöldségekkel is ki lehet próbálni.
Hozzávalók:
1 rész Acquerello rizs
3 rész sós víz (pl: 2 személyre 250 g-os Acquerello rizs és 0,75 liter víz)
Spenót
Gorgonzola sajt
Prosciutto crudo sonka
Extraszűz olívaolaj
Vaj
Parmigiano Reggiano parmezán sajt
Forraljuk fel a vizet, tegyük bele az Acquerello rizst és fedő alatt, közepes lángon főzzük 10 percig, majd vegyük le a lángról.
Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük össze és letakarva hagyjuk pihenni 5 percet.
Forrásban lévő vízben főzzük meg a spenótleveleket, szűrjük le és turmixoljuk össze.
Vágjuk apróra a sonkaszeleteket és pirítsuk meg egy teflonserpenyőben pár csepp olívaolajjal.
Keverjük a rizshez a spenótot és a gorgonzolát.
Tálaljuk és díszítsük gorgonzola darabokkal és a pirított sonkával.