Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Acquerello rizs spenóttal és gorgonzolával

Giuseppe
Acquerello rizs spenóttal és gorgonzolával

Egy nagyon egyszerű recept a hétvégére, amit akár más leveles zöldségekkel is ki lehet próbálni.

Hozzávalók:
1 rész Acquerello rizs
3 rész sós víz (pl: 2 személyre 250 g-os Acquerello rizs és 0,75 liter víz)
Spenót
Gorgonzola sajt
Prosciutto crudo sonka
Extraszűz olívaolaj
Vaj
Parmigiano Reggiano parmezán sajt

Forraljuk fel a vizet, tegyük bele az Acquerello rizst és fedő alatt, közepes lángon főzzük 10 percig, majd vegyük le a lángról.
Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük össze és letakarva hagyjuk pihenni 5 percet.
Forrásban lévő vízben főzzük meg a spenótleveleket, szűrjük le és turmixoljuk össze.
Vágjuk apróra a sonkaszeleteket és pirítsuk meg egy teflonserpenyőben pár csepp olívaolajjal.
Keverjük a rizshez a spenótot és a gorgonzolát.
Tálaljuk és díszítsük gorgonzola darabokkal és a pirított sonkával.

Tartalomhoz tartozó címkék: Recept